Παραμένουν οι ποινές τριών Βούλγαρων για το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών βρεφών

Φυλάκιση 5 ετών και 10 μηνών σε Ελληνίδα θετή μητέρα

Στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας αναβίωσε η υπόθεση με τις παράνομες υιοθεσίες βρεφών που αποκαλύφθηκε το 2014 και κάποιες από τις οποίες φερόταν να είχαν γίνει και στον Βόλο.
Το κύκλωμα είχε εξαρθρώσει η Ασφάλεια Τρικάλων τον Σεπτέμβριο του 2014, με τη σύλληψη επτά μελών της οργάνωσης τέσσερις Έλληνες (η 45χρονη τότε θετή μητέρα, ο 49χρονος τότε σύντροφός της, 48χρονος συμβολαιογράφος και 49χρονη δικηγόρος), και τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, (η 29χρονη, μητέρα του βρέφους, που θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία και δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 45 και 33 ετών).

Σε πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί ο 49χρονος σύντροφος της θετής μητέρας και με βούλευμα είχαν απαλλαγεί των κατηγοριών ο συμβολαιογράφος και η δικηγόρος Τρικάλων. Είχαν κριθεί ένοχοι για τα αδικήματα της παράνομης υιοθεσίας και της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Ο 45χρονος Αλέκος ή Αλί που φερόταν ως ο ιθύνων νους της υπόθεσης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 12 χρόνια κάθειρξη και ο 33χρονος Βούλγαρος που είχε παρουσιαστεί ως βιολογικός πατέρας του βρέφους σε 3,5 χρόνια φυλάκιση. Ο Aλί ήταν ο μόνος που οδηγήθηκε στη φυλακή, ωστόσο, χθες σε δεύτερο βαθμό απουσίαζαν και οι τρεις καταδικασθέντες και έτσι απορρίφθηκαν οι εφέσεις τους, καθώς έμειναν ανυποστήρικτες και παρέμειναν οι ίδιες ποινές.

Στη διαδικασία συζητήθηκε μόνο η έφεση της Ελληνίδας θετής μητέρας 53 χρονών σήμερα, η καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 10 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως σε 36 δόσεις, ενώ σε πρώτο βαθμό της είχε επιβληθεί από το ΜΟΔ Λάρισας ποινή κάθειρξης εννέα ετών, με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.