Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στην Δευτεροβάθμια για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Κοντά στο 90% οι εμβολιασμένοι και νοσήσαντες εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας-82 μόνιμες προσλήψεις

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας βρέθηκε νωρίτερα σήμερα το ΔΣ της ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικοί προκειμένου να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και τα προβλήματα που έχουν σημειωθεί στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του Νομού. Οι εκπαιδευτικοί έχουν κάνει το χρέος τους, όπως τόνισε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Γιαννουλή και έχουν θωρακιστεί για τον κορωνοϊό, με το ποσοστό των νοσήσαντων και εμβολιασμένων να φτάνει το 90% και ζητούν από την πολιτεία ουσιαστικά μέτρα, έτσι ώστε η χρονιά να κυλήσει ομαλά από υγειονομικής άποψης.

Σύμφωνα με την κ. Γιαννουλή, ένα 80% των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας είναι εμβολιασμένοι, ενώ ένα 10% περίπου έχουν νοσήσει από τον ιό. “Ξέρουμε ότι δεν αρκεί, γνωρίζουμε ότι το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο κατά της πανδημίας και πιστεύω πως και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί θα προστρέξουν να εμβολιαστούν”, είπε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο εμβολιασμός το κυρίαρχο θέμα των εκπαιδευτικών, που ζητούν επιπλέον μέτρα έτσι ώστε το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με ασφάλεια. Αιτήματα αιχμής αποτελούν η αραίωση τμημάτων, η βελτίωση της καθαριότητας , ειδικά μέτρα στις μεταφορές των μαθητών, τα δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς.

Μπήκε νέο “αίμα” στην εκπαίδευση- 82 οι μόνιμοι διορισθέντες στη Δευτεροβάθμια
Η κ. Γιαννουλή ανέφερε πόσο σημαντικό ήταν το γεγονός των μόνιμων προσλήψεων, που ξεπέρασαν τις 11.500 πανελλαδικώς. Στη Μαγνησία προσλήφθηκαν 82 νέοι εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια, με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ να σημειώνει πως “επιτέλους αρχίζει να μπαίνει “νέο αίμα” στην εκπαίδευση, ενώ σχετικά με τα εκπαιδευτικά κενά η ίδια ανέφερε ότι ήδη τα περισσότερα έχουν καλυφθεί από την Α φάση των αναπληρωτών, απομένουν λίγα, τα οποία θα καλυφθούν από την Β φάση. Επιπλέον, μετά από πολλά αιτήματα των εκπαιδευτικών, το Υπουργείο προχώρησε στην ειδική μοριοδότηση των εκπαιδευτικών για τα νησιά, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί που θέλουν να μεταβούν σ’ αυτά.

Καταγγέλλουμε την εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας
για τις υπηρεσιακές μεταβολές στα λειτουργικά κενά

Η ΕΛΜΕ εξέφρασε στον Διευθυντή Εκπαίδευσης την αντίδρασή της για την εγκύκλιο του Υπουργείου, που ζητούσε από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές στα λειτουργικά κενά μέχρι την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2021. Σύμφωνα με την κ. Γιαννουλή αυτό δημιούργησε μια προβληματική κατάσταση με τους εκπαιδευτικούς να τοποθετούνται σε σχολεία για το άνοιγμά τους και μετά από κάποιες ημέρες να πρέπει να μετακινηθούν εκεί που υπάρχουν κενά. Έπρεπε σύμφωνα με την ίδια, να ανοίξουν τα σχολεία, να συγκληθούν οι Σύλλογοι και να ανατεθούν τα μαθήματα ανά εκπαιδευτικό κι έπειτα να τοποθετούνταν οι εκπαιδευτικοί.
“Πρόκειται για μια απαράδεκτη εγκύκλιο, που την καταγγέλλουμε”, είπε τέλος η κ. Γιαννουλή.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.