Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του 74χρονου τουρίστα στην Αγία Κυριακή Τρικερίου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Θα διερευνηθεί γιατί απουσίαζαν και οι δύο γιατροί από το χωριό

Εισαγγελική παρέμβαση με αφορμή τον θάνατο του 74χρονου τουρίστα στην Αγία Κυριακή στο Τρίκερι καταγράφεται σήμερα, και στο μικροσκόπιο της έρευνας μπαίνει η απουσία των δύο γιατρών από το περιφερειακό ιατρείο του χωριού τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης.

Η προκαταρκτική έρευνα, ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου και θα ερευνηθεί γιατί την περασμένη Τετάρτη 20 Αυγούστου απουσίαζαν και οι δύο γιατροί, γιατί δεν υπήρχε εφημερεύων γιατρός και ποιος έδωσε έγκριση για τις άδειες. Επίσης θα κληθούν να καταθέσουν και στελέχη του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής.

Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας με το που έφτασε στην αυλή συγκροτήματος ενοικιαζόμενων δωματίων γύρω στις 8 χθες το βράδυ λιποθύμησε. Έντρομη η γυναίκα του άρχισε να καλεί σε βοήθεια και κάτοικοι που αντιλήφθηκαν το περιστατικό τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ.

Παράλληλα επειδή δεν υπήρχε κανένας γιατρός στο χωριό εκείνη την ώρα ορισμένοι άρχισαν να ψάχνουν στις ταβέρνες του λιμανιού μήπως και βρίσκεται κάποιος γιατρός. Μετά από 15 περίπου λεπτά βρέθηκε ένας γενικός χειρουργός ο οποίος έκανε διακοπές στην Αγία Κυριακή και έσπευσε σε βοήθεια του 74χρονου.

Προσπάθησε να τον επαναφέρει με ΚΑΡΠΑ, ωστόσο, ο 74χρονος δεν ανταποκρινόταν, με αποτέλεσμα όταν το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής έφτασε, να τον παραλάβει νεκρό. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος είχε ιατρικό ιστορικό με την καρδιά του. Σημειώνεται ότι οι δύο γιατροί που ανήκουν στο δυναμικό του Π.Ι. Αγίας Τρικερίου έλειπαν εκείνη την ημέρα, η μεν πρώτη με άδεια και η δε άλλη με ρεπό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.