Παρέμβαση Μαραβέγια στον Θ. Πλεύρη για την κατανομή θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Βόλου

Ζήτημα κατανομής θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Βόλου και συγκεκριμένα για την ειδικότητα της Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας, θέτει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με Ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Θ. Πλεύρη.

Η Ερώτηση απευθύνεται με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, σύμφωνα με την οποία διανεμήθηκαν 215 νέες θέσεις ειδικευομένων νοσηλευτών στην ειδικότητα «Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας» και αναδιανεμήθηκαν άλλες 782 κενές θέσεις ειδικευομένων νοσηλευτών στις εξής 7 ειδικότητες: α) «Ανακουφιστικής και Υποστηρικτικής Νοσηλευτικής Φροντίδας», β) «Γεροντολογικής Νοσηλευτικής», γ) «Νοσηλευτικής Καρδιαγγειακών Παθήσεων», δ) «Ογκολογικής Νοσηλευτικής», ε) «Παθολογικής Νοσηλευτικής», στ) «Νοσηλευτικής Παίδων» και ζ) «Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής».

Ο κ. Μαραβέγιας αναφέρει ως ενδεικτικό παράδειγμα τον τομέα Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείο Βόλου, όπου δεν προβλέπεται θέση ειδικευόμενου νοσηλευτή, παρότι υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων ψυχιατρικών υπηρεσιών όπως: η Ψυχιατρική Κλινική με 10 ανεπτυγμένες κλίνες, το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα, ο Ξενώνας “ΑΡΙΑΔΝΗ” για τη Βραχεία Παραμονή Ενηλίκων με 12 ανεπτυγμένες κλίνες, ο Ξενώνας “ΦΙΛΥΡΑ” για τη Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση Ασθενών με 12 ανεπτυγμένες κλίνες και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας με Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στη κοινότητα ατόμων κάθε ηλικίας και οικογενειών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο βουλευτής, το Νοσοκομείο του Βόλου προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υγείας, για τις οποίες προφανώς θα μπορούσε να παρέχει και την αντίστοιχη επαγγελματική εξειδίκευση σε ειδικευόμενους νοσηλευτές. Ωστόσο, με την Απόφαση του προηγούμενου αναπλ. υπουργού Υγείας δεν κατανεμήθηκαν θέσεις ειδικευόμενων νοσηλευτών στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο για την εκπαιδευτική περίοδο 2021-22.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητεί να ενημερωθεί από τον κ. Πλεύρη εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο αναθεώρησης της παραπάνω υπουργικής απόφασης και κατανομής στο Νοσοκομείο Βόλου θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών, ιδιαίτερα για την ειδικότητα της Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας.