Παρέμβαση στην Επιθεώρηση εργασίας από Εργατικά Σωματεία του Βόλου

φωτογραφία αρχείου
Για τους εργαζόμενους που δεν μπόρεσαν να μεταβούν λόγω της κακοκαιρίας στην εργασία τους

Παρέμβαση στην Επιθεώρηση εργασίας έκαναν εκπρόσωποι εργατικών σωματείων του Βόλου, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου,  μετά από καταγγελίες εργαζομένων οι οποίοι λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπορούσαν να μεταβούν στην εργασία τους.

Όπως σημειώνουν, ενώ η εργατική νομοθεσία  προβλέπει πως σε τέτοιες περιπτώσεις καταβάλλεται το ημερομίσθιο στον εργαζόμενο κανονικά, αρκετοί εργοδότες ενημέρωσαν τους εργαζόμενους πως τους έβαλαν κανονική άδεια.

Επισημάνθηκε στην επιθεώρηση εργασίας πως λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών να παρθούν όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων  τόσο στους χώρους δουλειάς όσο και για την μετακίνησή τους.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων καλούν τους εργαζομένους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους και να μην θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους και τονίζουν «κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία και εργοδοσία να μεριμνήσουν χωρίς «ναι μεν αλλά…» και επικλήσεις ώστε να διασφαλιστούν τα μεροκάματα, η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων».

Με βάση τα παραπάνω, απαιτούν:

Να εξασφαλιστούν από κράτος κι εργοδοσία όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των συναδέλφων.

Να καταβληθούν στο ακέραιο τα μεροκάματα όλων όσων δεν μπόρεσαν να προσέλθουν στην εργασία τους λόγω καιρικών συνθηκών. Να καταβληθούν επίσης σε όλους τους γονείς που έμειναν σπίτι με τα παιδιά τους και δεν πήγαν στη δουλειά επειδή τα σχολεία παρέμειναν κλειστά. Να μην χρεωθούν σαν ρεπό ή κανονική άδεια!

Να εξασφαλιστεί από την εργοδοσία η ασφαλής επιστροφή των συναδέλφων στα σπίτια τους για τις περιοχές που υπάρχει κίνδυνος παγετού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.