Παραιτήθηκε από αγωγή κατά της ΕΡΓΗΛ η ΔΕΥΑΜΒ

Λόγω μη σωστής δόμησης των γεγονότων και πορίσματος του ΤΕΕ

Απόφαση να παραιτηθεί από αγωγή κατά της ΕΡΓΗΛ που κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2017 και να γίνει νέα, έλαβε σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων. Ακόμη, εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος να υποβάλει μήνυση κατά τοπικής εφημερίδας για δημοσιεύματα που έχουν σχέση με τη ρύπανση στο λιμάνι, μεταξύ Δημαρχείου και προβλήτας Τελωνείου.

Μετά τη συνεδρίαση, έκανε δήλωση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς, που ανέφερε ότι το πρώτο θέμα αφορούσε παραίτηση από δικόγραφο αγωγής κατά της ΕΡΓΗΛ και έξι φυσικών προσώπων, που άσκησε η ΔΕΥΑΜΒ στις 4 Ιανουαρίου 2017. Είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, στις 27 Οκτωβρίου 2017, αλλά μετά από αίτηση της ΕΡΓΗΛ και των υπολοίπων έγινε σύντμηση της ημερομηνίας δικασίμου που ορίστηκε στις 12 Μαΐου 2017.

«Μετά από εισήγηση του προέδρου που προφανώς στηρίζεται σε γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΔΕΥΑΜΒ Στέφανου Καραγιώργου, που παρίστατο στη συνεδρίαση και έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις, γνωμοδότησε ότι η ΔΕΥΑΜΒ πρέπει να παραιτηθεί από το δικόγραφο της πρώτης αγωγής, γιατί, κατά τη γνώμη του νομικού συμβούλου περιέχει ατέλειες, μη σωστή δόμηση των πραγματικών περιστατικών, ενώ δεν είχε περιληφθεί η εκτενής έκθεση του πορίσματος του ΤΕΕ Μαγνησίας», εξήγησε το μέλος του Δ.Σ.

Ο κ. Πατσιαντάς ανέφερε διευκρινιστικά, ότι στην αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ προς την ΕΡΓΗΛ δεν περιλαμβανόταν η έκθεση πραγματογνωμοσύνης του ΤΕΕ, το οποίο «συνέφερε» την Επιχείρηση και από το οποίο προκύπτει ύπαρξη μεγάλων ποσοτικών διαφορών μεταξύ των εργασιών που πράγματι είχαν εκτελεστεί, σε σχέση με εκείνες που είχαν πιστοποιηθεί και είχαν πληρωθεί, για ποσό περίπου 5,7 εκατ. €.

Σε ερώτηση του εκπροσώπου της μείζονος μειοψηφίας ποιος συνέταξε την αγωγή, η απάντηση που δόθηκε εκ μέρους του προέδρου Αριστείδη Σαββάκη, ήταν ο κ. Αντ. Ξηρός.
«Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Καραγιώργος στη σημερινή συνεδρίαση, η Διοίκηση κατέληξε ότι πρέπει να κατατεθεί νέα αγωγή, για την οποία πληρεξούσιος δικηγόρος ορίστηκε το γραφείο «Ρούσσος και συνεργάτες», που εδρεύει στην Αθήνα και σε συνεργασία με τον νομικό σύμβουλο Στέφ. Καραγιώργο.

Μήνυση κατά της εφημερίδας «Θεσσαλία»
Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να εξουσιοδοτηθεί ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Σαββάκης, να καταθέσει μήνυση της ΔΕΥΑΜΒ κατά των υπευθύνων τοπικής εφημερίδας «Θεσσαλία» (εκδότη, διευθυντή και συντάκτη) για δημοσιεύματα της περιόδου 10-27 Απριλίου 2017, που αφορούν τη ρύπανση στο λιμάνι του Βόλου.

Η ΔΕΥΑΜΒ, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, θεωρεί τα δημοσιεύματα, υποβολιμαία, ψευδή και συκοφαντικά για την Επιχείρηση.
Ο κ. Πατσιαντάς στο θέμα αυτό απείχε από τη διαδικασία και ψήφισε λευκό, λέγοντας ότι θέλει να διαπιστωθεί επίσημα ποιος είναι ο ρυπαντής και θα μπορούσε να μιλήσει μόνο με επίσημα και επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία από τις αρμόδιες αρχές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.