Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Ορφανοτροφείου ο Άγγ. Αγραφιώτης

Νέα πυρά και λόγος για «αντικαταστατικές ενέργειες». Θα συνεχίσει να βοηθά όπως τονίζει τα παιδιά

Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Ορφανοτροφείου Βόλου (που προσωρινά κατείχε ακόμη μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου), υπέβαλε και επίσημα πλέον ο κ. Άγγελος Αγραφιώτης, τονίζοντας παράλληλα ότι οι προσπάθειες βοήθειας προς τα παιδιά δε θα σταματήσουν, εξαπολύοντας παράλληλα «πυρά», εναντίον «Μπέου-Μπατζιάκα-Γεωργακλή».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε μακροσκελή επιστολή, «σε αυτό το παιχνίδι Μπέου-Μπατζιάκα-Γεωργακλή δε θα συμμετάσχω όμως. Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, αλλά και τα δικαστήρια, δεν είναι παιχνίδια και μέσα άσκησης πολιτικής. Η όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αποκλειστικά με τις αντικαταστατικές ενέργειες Μπέου-Μπατζιάκα-Γεωργακλή, είναι σε βάρος των παιδιών και η ζημιά στον ψυχισμό τους μη αναστρέψιμη.

Επειδή πρωταρχικός μου σκοπός είναι η προστασία των παιδιών που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, τα οποία χρειάζονται ηρεμία και επιστροφή στην ομαλότητα, παραιτούμαι από Πρόεδρος του Δ.Σ του ιδρύματος. Εύχομαι έστω και ένα ελάχιστο ποσοστό από την ενέργεια που Μπέος Μπατζιάκας Γεωργακλή ξοδεύουν, για να με απομακρύνουν από το ίδρυμα, να αξιοποιηθεί πλέον υπέρ των παιδιών με εύστοχες δράσεις, μαζί με τους πλούσιους φίλους του Μπέου, που κατά τις δηλώσεις του θα φέρουν άφθονο χρήμα. Δεν είμαι αισιόδοξος…
Επειδή ωστόσο βασική μου έγνοια είναι τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, στα παιδιά αυτά υπόσχομαι ότι οι προσπάθειές μου για αυτά δε θα σταματήσουν. Μόνο η θέση από την οποία θα προσπαθώ γι αυτά θ’ αλλάξει».

Προσωρινή διοίκηση στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Βόλου

Στο μεταξύ προσωρινή διοίκηση στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Βόλου όρισε σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου μετά από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κώστας Θεοδώρου: «Ανοίγει νέα σελίδα»
Σε δήλωσή του στο μεταξύ, ο πρόεδρος που ορίστηκε από τις τελευταίες εκλογές και μετά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη του Άγγ. Αγραφιώτη, Κώστας Θεοδώρου, δήλωσε, ότι «μετά την επιβληθείσα, από την ίδια την πραγματικότητα, υποβολή παραίτησης του κ. Άγγελου Αγραφιώτη, από τη θέση του προέδρου του Ορφανοτροφείου Βόλου, μια νέα σελίδα ανοίγει για τη λειτουργία του πολύπαθου Ιδρύματος.
Όπως αναφέρει, «το είχα τονίσει από την πρώτη ημέρα, που τα μέλη του νέου Δ.Σ., με είχαν τιμήσει με την ψήφο τους για να ηγηθώ της προσπάθειας αυτής, το επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι στην προσπάθεια αυτή για να αποκατασταθεί η ηρεμία του Ιδρύματος και να λειτουργήσει απρόσκοπτα, χωρίς προβλήματα, για το καλό αποκλειστικά και μόνο των ίδιων των παιδιών, δεν περισσεύει κανείς.
Αντίθετα επιβάλλεται η συναίνεση και η συσπείρωση του συνόλου της κοινωνίας, όχι μόνο γύρω από το Ορφανοτροφείο, αλλά και από όλα τα κοινωφελή Ιδρύματα, σε μια εξαιρετικά δεινή κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα. Εμείς θα βαδίσουμε στο δύσκολο μονοπάτι, που εθελοντικά πήραμε, συναινετικά και με ενωτική διάθεση και απευθύνουμε προσκλητήριο προς όποιον αγαπά πραγματικά τον εθελοντισμό και την προσφορά να συμπαραταχθεί μαζί μας. Είναι αυτονόητο ότι το προσκλητήριο αυτό αφορά και τον παραιτηθέντα πρόεδρο, κ. Αγραφιώτη, η αγάπη και το ενδιαφέρον του οποίου για το Ίδρυμα, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι χαρακτηρίζονται από ανιδιοτέλεια και δεν εκδηλώνονται μόνο από τη θέση του προέδρου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.