Πάρκινγκ Φιλελλήνων: Δεν δόθηκαν απαντήσεις αν είναι ασφαλές και κατάλληλο

Οι μειοψηφίες πρότειναν να το διαχειριστεί ο Δήμος ελεύθερα και ανταποδοτικά

Κανένα από τα κρίσιμα ερωτήματα όπως η ασφάλεια και η καταλληλότητα του πάρκινγκ, ούτε αν παραλήφθηκε το έργο και αν συμφέρει τον Δήμο η εκμίσθωση, δεν δόθηκαν στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο στο θέμα της εκμίσθωσης του πολυώροφου κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων-Δημητριάδος στον Βόλο, όπως ισχυρίστηκαν οι μειοψηφίες, που υποστήριξαν ότι η καλύτερη λύση θα είναι να το εκμεταλλευτεί ο Δήμος, ελεύθερα και ανταποδοτικά.
Ο Δήμος προτείνει την εκμίσθωση με δημοπρασία του πολυώροφου κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων. Ο πολυώροφος σταθμός αυτοκινήτων αποτελείται από ισόγειο, έξι ορόφους, δώμα και επτά υπόγεια. Η συνολική δυναμικότητα του κτιρίου σε θέσεις στάθμευσης είναι 252 θέσεις. Η εκμίσθωση θα γίνει με δημοπρασία και αν αυτή δεν φέρει αποτέλεσμα, θα επαναληφθεί.

Σε ερωτήσεις συμβούλων της μειοψηφίας ο αντιδήμαρχος Γ. Τόρης είπε ότι οι απαντήσεις θα απαντηθούν γραπτώς σε 30 μέρες και ο Ν. Μόσχος είπε ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις άμεσα, γιατί τα ερωτήματα θα επηρεάσουν την ψήφο τους.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Θεοδώρου είπε ότι το πάρκινγκ έχει άδεια για 232 θέσεις και η δυνατότητα 20 θέσεων ακόμη προέκυψε από το δώμα που άλλαξε χρήση γιατί δεν έγινε κατάστημα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ στις αιτιάσεις για τα θέματα ασφαλείας, επικινδυνότητας και καταλληλότητας απάντησε ότι έχει δοθεί άδεια λειτουργίας, που σημαίνει ότι έγινε έλεγχος.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ν. Παπαπέτρος έκανε αναφορά σε ελαττώματα και ένα έργο που δεν έχει παραληφθεί ποιοτικά, ποσοτικά και να βεβαιώνει ότι πληρούνται οι προδιαγραφές. «Η απόφαση μας έχει σχέση με δύο δεδομένα, γιατί έγινε το έργο για να εξυπηρετούνται οι δημότες ή ως επενδυτική επιλογή; Αν έγινε ως επενδυτική επιλογή θέλουμε 150 χρόνια απόσβεση, ενώ αν θέλουμε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των πολιτών του Βόλου η ενδεδειγμένη λύση είναι η εκμετάλλευση από τον Δήμο και είναι μονόδρομος. Αν το κτίριο δεν είναι ασφαλές τότε επηρεάζεται ο δομικός πυρήνας του κτιρίου. Η θέση της παράταξής μας είναι αρνητική και θέλουμε την εκμετάλλευση του πάρκινγκ από τον Δήμο», τόνισε.

Οι απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο
Στη δευτερολογία του ο κ. Παπαπέτρος είπε ότι οι απαντήσεις για θέματα του Δήμου δίνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, απαντώντας στον ισχυρισμό του κ. Θεοδώρου ότι τα ζητήματα της ασφάλειας απαντήθηκαν από τον δήμαρχο. Επίσης του είπε ότι αν τοποθετείται καλό είναι να κατεβαίνει από τη θέση του προέδρου και να τοποθετείται ως σύμβουλος της πλειοψηφίας.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Θεοδώρου απαντώντας είπε ότι δεν δέχεται μαθήματα νομιμότητας, κατήγγειλε τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ότι με την προσφυγή του καθυστερεί τις διαδικασίες του Δήμου, με αποτέλεσμα να μηνμπορείνα γίνει αναμόρφωση και να μην μπορούν να πληρωθούν προμηθευτές.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Ριζόπουλος ανέφερε ότι η δημοτική Αρχή να φέρει πόρισμα επιτροπής και ΤΕΕ αν τα μέτρα ασφάλειας του πάρκινγκ υπάρχουν. «Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια του κόσμου. Με τη μίσθωση διαφωνούμε γιατί η μίσθωση του πάρκινγκ είναι η ιδιωτικοποίηση. Το παρκινγκ θα πρέπει να λειτουργεί με ευθύνη του δήμου βόλου με μόνιμο προσωπικό και δωρεάν ή με μικρό αντίτιμο για τις ανάγκες στάθμευσης. Δε θέλουμε ούτε ο Δήμος Βόλου να χρησιμοποιεί το παρκινγκ για δική του εκμετάλλευση», τόνισε και τάχτηκε κατά της εισήγησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.