Παρουσία του Α’ ΓΕΣ η εκφόρτωση των Kiowa Warrior στο λιμάνι του Βόλου

Επισκέφθηκε και την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Ξεκίνησε χθες το πρωί η εκφόρτωση των ελικοπτέρων H-58D Kiowa Warrior, που αποτελούν το νέο απόκτημα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, στο Στεφανοβίκειο, στη διαδικασία βρέθηκε, κάποια στιγμή το μεσημέρι, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, που ήρθε στον Βόλο για το σκοπό αυτό, ενώ επισκέφθηκε και την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.
Το πλοίο Ocean Giant, που μετέφερε το στρατιωτικό υλικό από το Jacksonsvill της Φλόριντα στο Βόλο, έδεσε στο εμπορικό λιμάνι το βράδυ της Πέμπτης και από χθες το πρωί άρχισε να εκφορτώνει τα κοντέινερ που περιέχουν συσκευασμένο το υλικό, που στη συνέχει θα μεταφερθεί οδικώς στο 307 ΠΕΒ της 1ης ΤΑΞΑΣ για να συναρμολογηθεί.
Στο πλαίσιο προετοιμασίας, το λιμάνι “εκκαθαρίσθηκε” από πλωτά μικρού μεγέθους (ιστιοφόρα και άλλα σκάφη) για λόγους ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή 19 Μαΐου, προκειμένου να αποπλεύσει το πλοίο.
Το στρατιωτικό υλικό, ξεφορτώνεται από το φορτηγό πλοίο στην προβλήτα, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η εκφόρτωση για να αποπλεύσει, εκτιμάται την Σάββατο, ενώ η μεταφορά του με νταλίκες στο Στεφανοβίκειο, ίσως να πάρει μερικές μέρες ακόμη.
Τα έξι από τα 70 ελικόπτερα που μεταφέρει το πλοίο, αμέσως μετά την εκφόρτωσή του στην προβλήτα, απογειώθηκαν για το αεροδρόμιο Στεφανοβικείου και για το σκοπό αυτό στο λιμάνι πήγε Ομάδα Επαφής με προσωπικό ελεγκτών αέρος, για να συντονίσει τη διαδικασία.

Στο λιμάνι ο Α’ ΓΕΣ

Στον Βόλο βρέθηκε χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς. Ο ανώτατος αξιωματικός επισκέφθηκε αρχικά την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, όπου είχε συνάντηση με τη Διοίκηση της μονάδας και μίλησε στο προσωπικό.
Στη συνέχεια πήγε στο εμπορικό λιμάνι Βόλου, όπου γινόταν η εκφόρτωση των μεταχειρισμένων ένοπλης αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior, που αγόρασε η χώρα μας από τις ΗΠΑ ως πλεονάζον στρατιωτικό υλικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.