Παρουσία του Αλ. Τσίπρα στο Βόλο η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης εκδήλωση στην παραλία με ομιλητή τον πρωθυπουργό

Το Βόλο θα επισκεφθεί την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που αναμένεται να μιλήσει σε εκδήλωση το βράδυ την παραλία και να παρουσιάσει τους υποψηφίους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία.

Την είδηση έδωσε ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βογιατζής, σε συνέντευξη παρουσίασης του ψηφοδελτίου σήμερα το μεσημέρι, απευθύνοντας κάλεσμα στο λαό της Μαγνησίας και της Ελλάδας, για αγώνα, απέναντι στην επίθεση του νεοφιλελεύθερων πολιτικών που δέχεται το σύνολο των εργαζομένων της χώρας και των χαμηλών στρωμάτων.

«Ακούμε για επταήμερη εργασία, για ξεπερασμένο 8ωρο και μεταφράζουμε ότι πρόκειται να δουλέψουν κάποιοι περισσότερο. Πρόκειται για τροφή στην ανεργία που αν ανέβει υπονομεύει το ασφαλιστικό. Πέφτουμε λοιπόν ξανά στο μαύρο κύκλο των μνημονίων», τόνισε.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό λέμε ότι «τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας». Στις 7 Ιούλη έχουμε τις πιο κρίσιμες εκλογές. Λαός και εργαζόμενοι δέχονται επίθεση σε ό,τι έμεινε όρθιο από λαίλαπα μνημονίων. Αυτό που πρόκειται να κριθεί θα είναι αν θα μπορέσει να συνεχιστεί η πολιτική μας που έβγαλε χώρα από μνημόνια ή θα επιστρέψουμε σε μια πολιτική σαν μνημόνια, επισήμανε.

Στη συνέχεια παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά της Μαγνησίας που αποτελούν οι:

Άκης Καλαμαράς με διαρκή πολιτική παρουσία από φοιτητικά χρόνια και συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015

Καραπατάκης Ηλίας με γνωστή αυτοδιοικητική θητεία και μία επιτυχημένη θητεία δύο τετραετιών στο δήμο Ν. Αγχιάλου.

Φωτεινή Κοκκινάκη, Από δημοτικός συμβουλος Ν. Ιωνίας μέχρι την πρόσφατη επανεκλογή της στο Δ.Σ. του καλλικρατικού δήμου Βόλου

Δημήτρης Κουτσιφέλης, με μία πορεία στην αριστερά από το 1975 έως σήμερα, πρώην πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ.

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος: πρώτος βουλευτής που εξέλεξε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία και εκλεγμένος σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις ξανά τον Ιανουάριο και Σεπτέμβριο του 2015.

Μάκης Μπαλλής: Και αυτός με σοβαρή αυτοδιοικητική παρουσία είτε ως επικεφαλής παράταξης στη Ν. Ιωνία, εκλεγμένος βουλευτής τον Γενάρη και Σεπτέμβρη του 2015 στη Βουλή.

Κατερίνα Παπανάτσιου: Μέλος της κυβέρνησης και πέρα από βουλευτής Μαγνησίας, υφυπουργός οικονομικών, στον τομέα που ήταν για μας ο πιο σημαντικός στην περασμένη τετραετία.

Μαρίνα Χρυσοβελώνη: υφυπουργό Εσωτερικών που πρόσφερε πολιτική στήριξη στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και οδηγήθηκε στις αγκάλες του ψηφοδελτίου μας.

«Είναι μια ισχυρή ομάδα που μπορεί να δώσει με επιτυχία τον αγώνα στη Μαγνησία και να συμβάλλει στην συνολική επιτυχία της παράταξης ΣΥΡΙΖΑ-Δημοκρατική συμμαχία», επισήμανε ο κ. Βογιατζής.

Εκ μέρους της Προοδευτικής Συμμαχίας, ο Δημήτρης Κολέτσος δήλωσε ότι πολλοί προοδευτικοί άνθρωποι από τη Μαγνησία, αποφάσισαν να στηρίξουν τον αγώνα και όλοι μαζί να δώσουν την μάχη για ανατροπή του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών. Κάλεσε δε τον Ελληνικό λαό να συνειδητοποιήσει τι θα συμβεί αν επιλέξει τη ΝΔ, καθώς θα ακολουθήσει καταστροφική πολιτική για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη, θα επανέλθει το διεφθαρμένο παλαιοκομματικό σύστημα με τις παλιές αντιλήψεις στην άσκηση εξουσίας. Ο ίδιος είπε ότι η ανατροπή είναι εφικτή, αρκεί να την πιστέψει ο κόσμος.

Οι υποψήφιοι βουλευτές

Ο Δημ. Κουτσιφέλης: μίλησε για μια κρίσιμη μάχη και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω, καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική, χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ τη μόνη αξιόπιστη λύση.

Ο Ηλίας Καραπατάκης χαρακτήρισε τιμή του να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συνεχίσουν με όραμα αριστεράς για την αντιμετώπιση της ανάλγητης πολιτικής των προηγουμένων ετών από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην φτάσουμε σε σημείο πάλι άνθρωποι να ψάχνουν στα σκουπίδια κλπ.

Η Φωτεινή Κοκκινάκη είπε πως τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε να κρατήσει όρθια την κοινωνία που την είχαν καταρρακώσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Έτσι συνεχίζουν να παλεύουν και θέλουν να συνεχίσουν θετική πορεία για το αύριο, όλων. “Για τη ζωή μας αποφασίζουμε στις 7 Ιουλίου” είπε χαρακτηριστικά.

Η Κατερίνα Παπανάτσιου κάλεσε τον λαό να επιλέξει μεταξύ δυο διαφορετικών πολιτικών σχεδίων για το μέλλον της χώρας μας. Ανέφερε ότι παρέλαβαν δεσμεύσεις για πολύ ψηλούς στόχους υψηλών πλεονασμάτων και άδεια ταμεία χωρίς να μπορούν να καταβάλλουν μισθούς και συντάξεις. Κατόπιν αναφέρθηκε στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, και μίλησε για το νέο οικονομικό πρόγραμμα που θα έχει ως στόχο την ανακούφιση της μεσαίας τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
“Πιστεύουμε ότι η απόφαση του λαού θα είναι υπέρ του δικού μας σχεδίου για την ανάπτυξη και όχι επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος”, υπογράμμισε.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη μιλώντας για την προσχώρηση της στο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ που γίνονται σεβαστές.
“Αυτό που με ένωσε με τον ίδιο χώρο είναι οι κοινοί αγώνες που δώσαμε με εντιμότητα και ειλικρίνεια για να βγει η χώρα από τα μνημόνια, για να ανατάξουμε την οικονομία, κάτι που το έχουμε πετύχει και βαδίζουμε με πρόγραμμα απολύτως οριοθετημένο και κοστολογημένος.
Οι εκλογές είναι πάρα πολύ σημαντικές να μην επιτρέψουμε να γυρίσει πίσω η Ελλάδα. Στις 7 Ιουλίου η ψήφος στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιλογή οριστικής ελευθερίας στους πολίτες, από τα μνημόνια, από το χρεοκοπημένο παρελθόν, από τη δυστυχία, που εξασφαλίζει την πορεία με ασφαλή βήματα, κοινωνική ηρεμία και απόλυτη δημοκρατία” κατέληξε η υφυπουργός.

Ο Μάκης Μπαλλής υπογράμμισε ότι από την αρχή της κρίσης, είναι οι πιο κρίσιμες και καθοριστικές εκλογές για την πορεία και το μέλλον της χώρας. Γιατί μέχρι τώρα, είναι οι πρώτες εκλογές στις οποίες κρίνεται πρόγραμμα κυβερνητικό και τρόπος άσκησης εξουσίας και διακυβέρνησης της χώρας που δεν υπαγορεύεται από ξένους. “Ευελπιστούμε ότι το βράδυ της 7ης Ιουλίου με τη βοήθεια του λαού θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα αξέχαστο δώρο στον Μητσοτάκη για τη γιορτή του εκείνη την ημέρα”, ανέφερε.

Ο Άκης Καλαμαράς ανέφερε ότι η απόφαση του λαού θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό ποια πορεία θα ακολουθήσει η χώρα τα επόμενα χρόνια. “Επειδή κάποιοι βιάζονται, τους απαντούμε ότι ο ελληνικό λαός δεν είναι ούτε θα γίνει ενεργούμενο του παρασιτικού κεφαλαίου. Έχουμε μία επιλογή, να νικήσουμε”, είπε.

Τέλος, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση κλήθηκε να λειτουργήσει σε ασφυκτικό δημοσιονομικά περιβάλλον και μία σκληρή συμφωνία το 2015. Παραδέχθηκε ότι έγιναν και επιλογές άδικες, αλλά όπως είπε έγιναν και κάποιες που βοήθησαν χιλιάδες κόσμου. “Με αυτοπεποίθηση και κουράγιο να προσέλθουν στις κάλπες. Μόνο καλύτερα έχουν να περιμένουν από αυτή την κυβέρνηση, αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία”, τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.