Περιφερειακή Ενότητα: Μη εμφάνιση των ατμοσφαιρικών μετρήσεων λόγω συντήρησης

Μόνο στα αποτελέσματα on line

Το γεγονός ότι ουδέποτε ο σταθμός μέτρησης αέριων ρύπων, στην πόλη του Βόλου, σταμάτησε τη λειτουργία του, αλλά αυτές τις ημέρες γίνεται συντήρησή του, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τιμές των μετρήσεων εκτυπώνονται συνεχώς από τον αρμόδιο συντηρητή του σταθμού και αποστέλλονται κανονικά στο Υπουργείο. «Το πρόβλημα εστιάζεται στην μη εμφάνιση των αποτελεσμάτων on line και όχι στη μέτρηση των αέριων ρύπων. Για το δίμηνο Απριλίου και Μαΐου οι τιμές έχουν εκτυπωθεί και έχουν αποσταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο, ενώ για το δίμηνο Ιουνίου και Ιουλίου αυτό θα γίνει στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας» αναφέρει η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί για τις τιμές των μετρήσεων, μπορεί να επικοινωνήσει με την Περιφερειακή Ενότητα και να του αποσταλούν τα αποτελέσματα.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της αρμόδιας Υπηρεσίας της ελέγχει καθημερινά τη λειτουργία του σταθμού μέτρησης, μεριμνεί για τη συχνή συντήρησή του και αποστέλλει τις τιμές των αέριων ρύπων στο αρμόδιο Υπουργείο. Ουδέποτε σταμάτησε η λειτουργία του και η εκτύπωση των τιμών. Μέχρι να ολοκληρωθεί η συντήρησή του οι τιμές δεν θα εμφανίζονται on line, αλλά όποιος επιθυμεί να τις παρακολουθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με την Περιφερειακή μας Ενότητα και να του αποσταλούν τα σχετικά αρχεία».

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Απριλίου και του Μαΐου, τα μικροσωματίδια pm1 και pm2, κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, πολύ κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.