Περιηγηθείτε διαδικτυακά από το σπίτι στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου

Τρισδιάστατη εικονική περιήγηση της έκθεσης και ηχητικές διαδρομές

Η πανδημία του κορωνοϊού έβαλε «λουκέτο» και στα μουσεία σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η δύναμη της τεχνολογίας είναι τέτοια, που διάσημα μουσεία του κόσμου, όπως το Λούβρο , παρέχουν διαδικτυακή περιήγηση στους χώρους τους, τώρα που όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στο σπίτι, συμμετέχοντας στην προσπάθεια αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού. Από αυτό το πολιτιστικό «κίνημα» δεν λείπει όπως και το Μουσείο της Πόλης του Βόλου, το οποίο ανέστειλε μεν τη λειτουργία του, προσφέρει όμως μία καταπληκτική τρισδιάτατη περιήγηση της έκθεσης «Βόλος – Νέα Ιωνία: τόσο μακριά, τόσο κοντά».

Την ώρα που όλοι μένουμε στο σπίτι με την απειλή του κορωνοϊού, θα πρέπει να αναδιαμορφώσουμε την καθημερινότητά μας, αποκτώντας νέες συνήθειες και αναζητώντας δημιουργικούς τρόπους για να περάσει πιο ευχάριστα ο χρόνος μέσα στο σπίτι μας.
Παγκοσμίου φήμης μουσεία, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, ωστόσο παρέχουν σε όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις ξεναγήσεις, αλλά μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τους ή του κινητού τηλεφώνου ή του τάμπλετ τους.

Σ’ αυτή τη δράση όμως και το Μουσείο της Πόλης του Βόλου, προσφέρει σε όλους τους Βολιώτες και όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να περιηγηθούν διαδικτυακά στην έκθεση «Βόλος – Νέα Ιωνία: τόσο μακριά, τόσο κοντά», η οποία έχει συγκεντρώσει διθυραμβικά σχόλια.
Πολύ απλά εισέρχεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Μουσείου της Πόλης http://www.vmoc.gr/ κι επιλέγετε την ηλεκτρονική τρισδιάτατη ξενάγηση στην έκθεση. Μπορείτε να δείτε σε ένα υπέροχο βίντεο, όλη την έκθεση, σπάνιες φωτογραφίες του Βόλου και της Ν. Ιωνίας και να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε μέσα στο Μουσείο!


Την ίδια ώρα το Μουσείο προσφέρει και ηχητικούς περιπάτους στο Βόλο τη δεκαετία του 1940! Μέσα πάλι από το κινητό ή τον υπολογιστή μπορείτε να ακούσετε σε διηγήσεις, ζητήματα που αφορούσαν την τότε εποχή, όπως την ανακοίνωση της κήρυξης του πολέμου στους μαθητές, την αναχώρηση των φαντάρων για το μέτωπο, την επιστροφή των τραυματιών από το μέτωπο, τους βομβαρδισμούς και τα καταφύγια.

Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι την τοπική μας ιστορία, μέσα από το σπίτι τους και με τη χρήση των τεχνολογιών.
Μένουμε σπίτι και περιηγούμαστε στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.