Περιοδεία υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ σε πρώην ΙΚΑ, λιμενεργάτες, Τελωνείο και ΣΕΠΕ

Τα θέματα Υγείας και ασφάλισης εργαζομένων, συνταξιούχων, της νεολαίας, της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που έκανε το κλιμάκιο των βουλευτών του ΚΚΕ, που περιόδευσε το πρωί της Δευτέρας στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο πρώην ΙΚΑ Βόλου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «παράλληλα κάλεσαν τους εργαζόμενους που συνάντησαν στον ΕΟΠΠΥ και το ΣΕΠΕ να πάρουν μέρος στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ την ερχόμενη Πέμπτη στις 9 το βράδυ που θα γίνει μπροστά από το «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ» με ομιλήτρια την επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και μέλος της Κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Μαγνησία Γιώργος Ρούσσας, Κωνσταντίνα Ρηγάκη και Θόδωρας Τσαλούχας τόνισαν στους υπαλλήλους του πρώην ΙΚΑ αλλά και σε ασφαλισμένους που περίμεναν για την ρύθμιση υποθέσεών τους, ότι μπροστά στις εκλογές παρακολουθούμε μια κάλπικη αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα που κυβέρνησαν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που ψήφισαν τα μνημόνια, τους αντιλαϊκούς, αντεργατικούς, αντιασφαλιστικούς αντισυνταξιουχικούς νόμους, που τσάκισαν τη ζωή μας, τις συντάξεις μας, την υγεία, τις κοινωνικές παροχές. Η αντιπαράθεση γίνεται με στόχο ποιο κόμμα θα κάτσει στην κυβερνητική καρέκλα, για να συνεχισθούν οι ίδιες πολιτικές.
Στόχος τους, επισημάνθηκε, είναι η παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, η μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά βοηθήματα και η ολοκληρωτική κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους, που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα πρέπει να πέσουν στην παγίδα της πόλωσης, αλλά να κρίνουν τα κόμματα με βάση τις πολιτικές τους και τη στάση που κράτησαν στα δίκαια αιτήματά τους, αλλά και στην ανάγκη για μία καλύτερη ζωή.
Αυτό να είναι το κριτήριο της ψήφου, να καταδικάσουν όλα εκείνα τα κόμματα που έβαλαν το χέρι τους, είτε από κυβερνητικές θέσεις ή στηρίζοντας με την ψήφο τους, στο τσάκισμα της ζωής τους. Ταυτόχρονα να στηρίξουν το ΚΚΕ που στάθηκε δίπλα τους και θα συνεχίσει να είναι στους νέους αγώνες.
Μόνο με τους αγώνες, υπογραμμίσθηκε, καταφέραμε να κερδίσουμε τη μη περικοπή των συντάξεων από 01-01-2019, να αποκρούσουμε τη μείωση του αφορολόγητου από το 2020, να κερδίσουμε το πενιχρό επίδομα που η κυβέρνηση ονόμασε 13η σύνταξη, την αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας. Δεν ξεχνάμε, δεν υιοθετούμε τη λογική «ό,τι έγινε – έγινε». Θα συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις με ακόμα μεγαλύτερη ορμή ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα βρεθεί στο τιμόνι της κυβέρνησης.
Το κλιμάκιο των υποψηφίων βουλευτών επισκέφθηκε νωρίτερα το Τελωνείο, το σύλλογο Λιμενεργατών και το ΣΕΠΕ Μαγνησίας. Στο ΣΕΠΕ οι υποψήφιοι βουλευτές ανέδειξαν τις σοβαρές εξελίξεις στους κλάδους της πόλης:
Ιδιαίτερα στον κλάδο του επισιτισμού, όπου διανομείς χάνουν τη ζωή τους ή παθαίνουν συχνά ατυχήματα με το μηχανάκι τους την ώρα της εργασίας τους. Στους ΟΤΑ με την εντατικοποίηση της εργασίας, ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, με συμβασιούχους που είναι ανειδίκευτοι και τους βάζουν να βγάλουν δουλειά χωρίς καμία εκπαίδευση, χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Ο τραγικός απολογισμός σε νεκρούς και τραυματίες είναι το βαρύ τίμημα που πληρώνουν με τη ζωή τους οι εργαζόμενοι. Τεράστιες ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις, που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν ανοχή στα εργοδοτικά εγκλήματα. Είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ψήφιζαν για χρόνια όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που αξιοποιεί η εργοδοσία. Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που διατήρησε το αντεργατικό οπλοστάσιο. Η επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι θα το ενισχύσει με νέα αντιλαϊκά μέτρα, θα χτυπήσει παραπέρα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η εργατική τάξη μπορεί να βάλει φρένο στην πολιτική που γεννά τα εργοδοτικά εγκλήματα. Να μη δείχνει καμιά ανοχή και με ταξική αλληλεγγύη να οργανώσει την πάλη της και να απαιτήσει μέτρα για την ασφάλεια της ζωής της. Με ισχυρό ΚΚΕ στις 7 Ιούλη, μπορούν να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις και οι αγώνες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.