Περιβαλλοντική: «Η δημοτική αρχή έλαμψε δια της απουσίας της…»

Αρνητικά και θετικά από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού, εντόπισε η οργάνωση

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, που συνεδρίασε στο Βόλο την Τρίτη 30 Μαΐου 2017, είχε θετικές και αρνητικές πλευρές» επισημαίνει σε απολογιστικό της δελτίο Τύπου η «Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας».
Όπως σημειώνει, «αρνητικό ήταν ότι δεν βρήκε τη δύναμη να ζητήσει να ανακληθούν όλες οι πρόσφατες αποφάσεις για τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων από την ΑΓΕΤ, ακόμα και η δική του, η γνωμοδοτική, από το 2013. Κρίμα αν αυτό οφείλεται στην έλλειψη θάρρους να παραδεχτεί ότι έγινε ένα λάθος που έπρεπε να διορθωθεί. Δεν έχει νόημα να δηλώνεις ότι είσαι κατά της καύσης RDF, όταν η απόφασή σου επιτρέπει να καίγεται ότι σχεδόν περιέχει το RDF. Είναι δηλαδή όπως λέει ο λαός μας, «όχι Γιάννης, Γιαννάκης». Σε αυτό όμως συνέβαλε και η παράταξη Θεσσαλών Συμπολιτεία υπό τον κ. Τσιλιμίγκα, χωρίς να καταλάβουμε τί ακριβώς επιδίωκε.
Στα θετικά θα σημειώσουμε την άνετη και δημοκρατική συζήτηση που αναπτύχθηκε και στον πλούσιο προβληματισμό, πράγμα που κοντεύουμε να ξεχάσουμε στην πόλη μας με την παρούσα Δημοτική Αρχή, η οποία βεβαίως «έλαμψε δια της απουσίας της». Όπως ακριβώς και η ίδια η ΑΓΕΤ, που για μια ακόμα φορά έδειξε την περιφρόνησή της και προς την πόλη που τη φιλοξενεί και προς το ανώτατο εκλεγμένο θεσμικό φορέα της περιοχής, το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.
Στα θετικά καταλογίζουμε την άρση των λιμενικών διευκολύνσεων που θα προκύψουν με την ακύρωση της τελευταίας απόφασης του κ. Φάμελου, καθώς και τη δήλωση ότι δεν πρόκειται να χορηγηθεί άδεια λειτουργίας χωρίς ανακατασκευή τους εργοστασίου, ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη τεχνολογία για ασφαλή καύση υλικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.