Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Η δημοτική αρχή κάνει «πλάτες» στην ΑΓΕΤ

«Αδιαφορεί για την υγεία των πολιτών και νίπτει τας χείρας της ως Πόντιος Πιλάτος»

Το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή κάνει «πλάτες» στην ΑΓΕΤ, αδιαφορεί για την υγεία των πολιτών και νίπτει τας χείρας της ως Πόντιος Πιλάτος, τονίζει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, σε απάντηση της συνέντευξης του δημάρχου Βόλου Θάνου Θεοδώρου για το θέμα της καύσης RDF.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία στην απάντησή της αναφέρει:
«Τα λουλουδάκια στην πόλη του Βόλου είναι μόνιμη φροντίδα της Δημοτικής Αρχής. Με την καύση RDF όμως από την ΑΓΕΤ, ίσως χρειάζονται… «θυμαράκια». Στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Βόλου κ. Θεοδώρου έδειξε βίντεο από καύση απορριμμάτων στη Σουηδία(!), χωρίς να πάρει θέση για την καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ! Ίσως η Δημοτική Αρχή να μην έχει εκλεγεί στην πόλη του Βόλου, αλλά κάπου αλλού, πιθανόν στη Σουηδία! Για το λόγο αυτό δε βρήκε ούτε μια κουβέντα να πει ούτε για τους 7.000 τόνους RDF, που έκαψε το 2015 το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, ούτε για τις 100.000 τόνους που έχει πλέον την άδεια να κάψει.

Είναι επομένως φανερό ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου «κάνει πλάτες» στην ΑΓΕΤ, αδιαφορώντας για τους κινδύνους στην υγεία των πολιτών. «Νίπτει τας χείρας της» ως νέος Πόντιος Πιλάτος και δηλώνει αναρμόδια! Δεν έχει άποψη δηλαδή για το τί συμβαίνει στην πόλη του Βόλου! Δηλαδή για το καρκινογόνο RDF που θα καίει η ΑΓΕΤ. Αρμόδια είναι μόνο η Περιφέρεια και το Υπουργείο, αλλά όχι ο Δήμος Βόλου, στα… «χωρικά ύδατα» του οποίου δραστηριοποιείται η ΑΓΕΤ. Πέρα βρέχει… διοξίνες! Οι φορείς που ενδιαφέρονται, για το τι συμβαίνει στην πόλη, για το πρόβλημα της ΑΓΕΤ και για τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού, έχουν άποψη, αλλά όχι ο Δήμος Βόλου!. Για τον κ. Θεοδώρου μάλιστα είναι χειρότερο το πετ κοκ από τις διοξίνες! Ο κ. Θεοδώρου ένοιωσε ίσως ξανά ότι προΐσταται μάλλον Σουηδικού Δήμου και είπε ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αν τηρούνται οι προδιαγραφές, αν διασφαλίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις και γίνονται τακτικοί έλεγχοι»! Λες και οι πολίτες του Βόλου δεν γνωρίζουν και δεν έχουν νοιώσει στο πετσί τους τις «θωπείες» και την ανευθυνότητα του Ελληνικού κράτους.

Αντλώντας δε στη συνέχεια στοιχεία από ανυπόστατο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», ανέφερε, επίσης ανυπόστατα, ότι στο παρελθόν η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας ήταν θετική στη δημιουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας στο Βόλο με καύση RDF. Όσον δε αφορά το πάρκο στα Αστέρια Αγριάς, που εγκαινιάστηκε από το Δήμο Βόλου, απόντων των κατοίκων που τους αφορά, θυμίζουμε τη ρήση του Κυρίου, ότι είναι σαν τους τάφους που απέξω είναι κούκλα και μέσα πανούκλα!
«Θυμαράκια» λοιπόν αντί λουλουδάκια για τους πολίτες»;

Δ. Βόλου: Να ανεβαίνουν σε δέντρα
από ντροπή τα μέλη της Π.Π.Μ.
Σε ανταπάντηση χθες βράδυ ο Δ. Βόλου, αναφέρει, ότι «συστήνουμε στα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας μετά τα δύο απανωτά χαστούκια που δέχθηκαν, από την αποκάλυψη της στάσης του αρχηγού τους, του γνωστού σε όλους Βολιώτη, για την καύση RDF το 2011 και την ανάπλαση του πάρκου στα Αστέρια Αγριάς, όπου προέβλεπαν την ολοκληρωτική καταστροφή, να μην αλυσοδένονται στα δέντρα, αλλά να ανεβαίνουν σε αυτά. Από ντροπή, προκειμένου να μην τους βλέπει ο κόσμος… αν τους έχει μείνει έστω και η ελάχιστη αίσθησή της, δηλαδή… Επειδή μάλιστα οι καιροί άλλαξαν, και η εποχή των πλούσιων, ποικίλων, παροχών και της καταστροφικής πολιτικής, που χαρακτήριζαν τις περιβόητες «δημοκρατικές δυνάμεις» πέρασε ανεπιστρεπτί, συμβουλεύουμε όσους σκέπτονται και δρουν με ανάλογους τρόπους να αλλάξουν συμπεριφορά ή ακόμα και πόλη. Σωματεία σφραγίδες και επιβολή των «θέλω» του κάθε τυχαίου δεν γίνονται αποδεκτά από τη σημερινή Δημοτική Αρχή

Ποιά δέντρα;

Σε ανταπάντηση προς το δήμο Βόλου, η Π.Π.Μ. με ανακοίνωσή της, τόνιζε ότι “σε απάντησή του, στην ανακοίνωσή μας, ο Δήμος Βόλου ζητάει από τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας να ανέβουν στα δέντρα από… ντροπή! Ποια δέντρα καλέ! Αφήσατε κανένα δέντρο στην πόλη για να ανέβουμε;
Όσον αφορά τη ντροπή, αυτό είναι «είδος εν ανεπαρκεία» για τη Δημοτική Αρχή Βόλου. Τη Δημοτική Αρχή των απευθείας αναθέσεων…. Α, και του μηδενικού έργου. Εκτός φυσικά από τα… λουλουδάκια!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.