Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: «Κι άλλα βρώμικα νερά στον Παγασητικό- Στον Ξηριά μαύρα λύματα» (βίντεο)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Τι καταγγέλλει η οικολογική κίνηση

Για μαύρα λύματα, πιθανώς βιομηχανικά που διοχετεύονται στον Ξηριά και επιδεινώνουν την κατάσταση που υπάρχει στον Παγασητικό, που δέχεται τα νερά από την λίμνη Κάρλα κάνει λόγο η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως θα πρέπει η Περιφέρεια να επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον, ενώ ζητά να κλείσει η σήραγγα από την Κάρλα τουλάχιστον ως το τέλος Αυγούστου για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών.

 

Η ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας

 

Δεν μας φτάνουν τα βρώμικα νερά που ρέουν από τη σήραγγα της Κάρλας στον Παγασητικό και περιέχουν ποικίλους ρύπους, τώρα διοχετεύονται μέσω του χειμάρρου Σεσκλιώτη, μαύρα, προφανώς βιομηχανικά λύματα, στον Ξηριά επιδεινώνοντας το πρόβλημα που ήδη υπάρχει.

Από πότε γνωρίζει η ΔΕΥΑΜΒ το πρόβλημα αυτό; Ποιες ενέργειες έχει κάνει για να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους πολίτες;

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας επικοινώνησε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ζήτησε να επιληφθεί του θέματος και να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις σε αυτούς που ρυπαίνουν το περιβάλλον με τα λύματα αυτά.

Οι επιφυλάξεις που εκφράζουν ήδη οι πολίτες του Βόλου αλλά και οι δυνητικοί τουρίστες, για τα νερά του Παγασητικού δεν επιτρέπεται να ενισχύονται από την ασυδοσία όσων διοχετεύουν τα λύματα από τον Σεσκλιώτη στον Ξηριά.

Ο μόνος τρόπος για να αρθούν οι επιφυλάξεις των πολιτών είναι να κλείσει η σήραγγα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών για τα νερά του Παγασητικού. Δεν είναι σωστό προκειμένου για την ανακούφιση του Θεσσαλικού κάμπου να πλήττεται η οικονομία της Μαγνησίας, χωρίς να φταίει. Γιατί πρέπει να υπάρχει κάποια ισορροπία.

 

Δείτε βίντεο

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.