Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας: ««Σουρωτήρι» το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ»

Το δικό της μήνυμα για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού στέλνει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, αναφερόμενη στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ, χαρακτηρίζοντάς το «σουρωτήρι» ιδίως μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, με την κατάσταση να έχει επιδεινωθεί και να μην έχει ακόμη ανακάμψει. Ταυτόχρονα,  ασκεί κριτική στη διαχείριση των οικονομικών της ΔΕΥΑΜΒ η οποία έχει χρέος προς την ΔΕΗ 20 εκ. ευρώ ενώ κάνε λόγο και για τις 1250 κομμένες παροχές, ανθρώπων που δεν μπόρεσαν να καταβάλουν τα οφειλόμενά τους.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας αναφέρει ότι «σήμερα, 22 Μαρτίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Το νερό είναι φυσικό αγαθό και απολύτως απαραίτητο για τον οργανισμό του ανθρώπου. Ο Βόλος έχει στις βρύσες του ένα από τα χειρότερα και ακριβότερα νερά στην Ελλάδα. Η κατάσταση έχει ιδιαίτερα επιδεινωθεί μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου και δεν έχει ακόμα ανακάμψει.

Το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ, από λάθη της Δημοτικής Αρχής, είναι σουρωτήρι και οι βλάβες είναι καθημερινές, με  μεγάλο κόστος της επιχείρησης για τις διαρκείς επισκευές που γίνονται. Ταυτόχρονα υπάρχει χρέος της ΔΕΥΑΜΒ προς τη ΔΕΗ που ξεπερνάει τα 20  εκατομμύρια! Και πώς να μην χρωστάει η ΔΕΥΑΜΒ όταν η ΕΡΓΗΛ, πάλι από λάθη της Δημοτικής Αρχής, έχει εισπράξει πολύ μεγάλα ποσά από τα ταμεία της. Και η λύση που βρήκε η ΔΕΥΑΜΒ ήταν να κόψει το νερό από 1250 παροχές. Χωρίς προφανώς να εξετάσει την κοινωνική παράμετρο και την ενδεχόμενη αδυναμία ορισμένων να ανταποκριθούν στις αυξημένες τιμές νερού, από διάφορες τιμολογήσεις που εφαρμόζει η ΔΕΥΑΜΒ. Αυτό συνιστά κοινωνική αναλγησία και είναι καταδικαστέα. Γιατί το νερό είναι αναντικατάστατο κοινωνικό αγαθό, για όλους τους πολίτες και κανείς δεν έχει το δικαίωμα  να το στερεί, όχι μόνο την Παγκόσμια Ημέρα νερού  αλλά  όλο το χρόνο”.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.