Πέθανε η Μαριγούλα Πώποτα

Συλλυπητήρια δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 92 ετών, η Μαριγούλα Πώποτα, σύζυγος του αείμνηστου εκδότη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ Αλέκου Πώποτα και μητέρα του νυν εκδότη Γιώργου Πώποτα. Η κηδεία της θα γίνει στις 10 αύριο το πρωί απ΄τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στο νέο Κοιμητήριο.

Ήταν μια δυναμική και δραστήρια γυναίκα και εργαζόταν αδιάλειπτα για την εφημερίδα με την οποία συνέδεσε τη ζωή της. Η καταγωγή της ήταν από την Καρδίτσα, το γένος Αργυρίου. Μεγάλωσε στον Βόλο, καθώς ο πατέρας της ήταν σταθμάρχης στον Θεσσαλικό Σιδηρόδρομο, τον οποίο υπηρέτησε και η ίδια, ως προϊσταμένη, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε από τον ΟΣΕ Βόλου.
Στον Θεσσαλικό Σιδηρόδρομο είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση, ενώ επίσης διατέλεσε αρθρογράφος στην Ενωση Συνδικαλιστικού Τύπου. Επίσης διατέλεσε επί χρόνια μέλος του Σοροπτικού Ομίλου Βόλου, αναπτύσσοντας πλούσιο κοινωνικό έργο.
Άφησε την τελευταία της πνοή δίπλα στα παιδιά της, στα εγγόνια και τη δισέγγονή της.

Η οικογένεια Καρεκλίδη εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Συλλυπητήρια δήλωση Χρ.Μπουκώρου
Σε συλλυπητήρια δήλωση του βουλευτή ,Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου, αναφέρεται ότι «με ειλικρινή σεβασμό και απεριόριστη εκτίμηση αποχαιρετώ σήμερα την Μαριγούλα Αργυρίου – Πώποτα. Μια φωτεινή προσωπικότητα, γνωστή στην κοινωνία του Βόλου για το περίσσευμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους της.
Είχα την τύχη να την γνωρίσω αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, προ πολλών ετών. Στάθηκε δίπλα μας σαν δεύτερη μητέρα και υπήρξε συμπαραστάτης στην κάθε δυσκολία που ανέκυπτε. Θα μου μείνει αξέχαστη η ψυχραιμία και η μεγαλοσύνη καρδιάς που αντιμετώπιζε τα πράγματα και τους ανθρώπους και η διαρκής εμψύχωση που πρόσφερε σε όσους ήταν γύρω της. Περήφανη, χαλκέντερη και πνευματικά διαυγής μέχρι την τελευταία στιγμή της.
Αποχαιρετούμε σήμερα μια πραγματική Κυρία, η οποία διακρίθηκε για το μεγαλείο της ψυχής της και την αγάπη για τον τόπο της.
Είμαι βέβαιος ότι πλέον στην αγκαλιά του Θεού και του πολυαγαπημένου της Αλέκου θα μας παρατηρεί όλους με έκδηλη ικανοποίηση και εκείνο το άσβεστο και γνήσιο χαμόγελό της.
Εγκάρδια συλλυπητήρια στον γιο της Γιώργο, εκδότη της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στα παιδιά της Κώστα, Σοφοκλή και Κατερίνα και στα εγγόνια της».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.