Πέθανε ο Αλέκος Τσιμπρίδης

Με έντονη παρουσία στις δράσεις, με ηθική, αξίες και ιδανικά

Απεβίωσε σήμερα αργά το απόγευμα ο συμπολίτης Αλέκος Τσιμπρίδης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο γιατρός Μιχάλης Μεϊκόπουολος, «γεννήθηκε το 1941 στο Βόλο στη συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου, από φτωχούς γονείς και σε ηλικία 3 ετών έμεινε ορφανός από πατέρα, γιατί τον δολοφόνησαν τα ΕΑΣΑΔ, γνωστά κατακάθια της κατοχής, προδότες Έλληνες ,συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών. Εργάσθηκε αρχικά στη καπνοβιομηχανία Ματσάγγου της πόλης και μετά ως τεχνίτης ηλεκτρολόγος ,από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Όνομα βαρύ ,ένδοξο της ιστορίας της αριστεράς και της δημοκρατίας. Άνθρωπος πολίτης με όλη τη σημασία της λέξης, με ηθική, αξίες και ιδανικά, καλός χαρακτήρας, που πάντα έδειχνε το ενδιαφέρον του για τον πλησίον του. Η ζωή του όλη συνυφασμένη με τους αγώνες του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη ,ελευθερία ,ισότητα και αλληλεγγύη. Στη μεταπολεμική μετεμφυλιακή Ελλάδα ακολούθησε τη διαδρομή των ανθρώπων της ηττημένης αριστεράς. Αγώνες ,διώξεις από το παρακράτος της δεξιάς, λευκή τρομοκρατία, Λαμπράκηδες ,ΕΔΑ, μάχες για την ειρήνη και τη δημοκρατική νομιμότητα. Το 1967 με την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών, εξορίσθηκε στη Γυάρο με χιλιάδες Έλληνες δημοκράτες ,αριστερούς και κομμουνιστές .Οι κακές συνθήκες διαβίωσης στην εξορία, του προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν όλη του τη ζωή. Με τη πτώση της χούντας αγωνίσθηκε μέσα από τις γραμμές της ανανεωτικής αριστεράς,του ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, για δημοκρατικές και προοδευτικές κατακτήσεις. Δεν υπήρχε αγώνας, πορεία ,κινητοποίηση που δεν έλαβε μέρος ενεργά τα μεταπολιτευτικά χρόνια .Η οικογένεια του, η σύζυγος Φωτούλα και τα παιδιά του Μόσχος και Θύμιος, πάντα δίπλα του και στις καλές στιγμές και όλα τα χρόνια που η υγεία του ήταν κλονισμένη και προβληματική και χρειαζόταν υποστήριξη και φροντίδα. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 4 Ιουνίου ώρα 12:30 μμ, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία Βόλου

Δήλωση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος, αναφέρει, «με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Αλέκου Τσιμπρίδη. Μια προσωπικότητα της Αριστεράς.
Σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε για τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη. Ήταν εκεί, παρών στα δύσκολα μεταπολεμικά και μετεμφυλιακά χρόνια. Εξορίστηκε το 1967 από τη χούντα των συνταγματαρχών μαζί με άλλους δημοκράτες. Μετά την μεταπολίτευση και μέχρι πρόσφατα, πάλεψε μέσα από τις γραμμές της ανανεωτικής αριστεράς του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ για τα ιδεώδη της Αριστεράς. Παράδειγμα προς μίμηση για τη νέα γενιά.
Είμαι τυχερός που όλα αυτά τα χρόνια συνεργαστήκαμε.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Καλό ταξίδι σύντροφε Αλέκο.
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος»