Δρόμοι και πεζοδρόμια- παγίδες στον Βόλο!

Αδύνατη και πολλές φορές επικίνδυνη η διέλευση των πεζών

Σπασμένα πεζοδρόμια, σπασμένες πλάκες, λακούβες, μπαλώματα στην άσφαλτο, ανασηκωμένες ρίζες δέντρων που έχουν σπάσει τα πεζοδρόμια, είναι μερικές από τις εικόνες που αντικρύζουν καθημερινά οι πολίτες του Βόλου, ενώ καλούνται ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν, με απώτερο στόχο να…μην πέσουν. Οι συνθήκες που επικρατούν στην πλειονότητα των πεζοδρομίων και των δρόμων της πόλης είναι τραγικές, παραπέμποντας σε άλλη εποχή και σίγουρα όχι στο έτος 2022.

Η έννοια της λέξης «πεζοδρόμιο» αλλοιώνεται, ενώ σε πολλά σημεία της πόλης η κατά τα άλλα δεδομένη προσβασιμότητα είναι ανύπαρκτη. Το πρόβλημα, εκ των πραγμάτων, διογκώνεται ακόμα περισσότερο για τους ανθρώπους που είναι μεγάλοι σε ηλικία, για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, ακόμα και για τις μαμάδες που θέλουν να σύρουν το καρότσι.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν ισχυροποιούν την υπάρχουσα θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, ενδυναμώνοντας την έκφραση «μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις»!

Στη συμβολή των οδών Κωνσταντά με Αντωνοπούλου οι πλάκες του πεζοδρομίου έχουν σπάσει, δημιουργώντας «σκαλί», το οποίο καθιστά επικίνδυνη, ακόμα και αδύνατη, τη διέλευση των πεζών, πολύ δε περισσότερο των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.
Κατά μήκος του πεζοδρομίου στη συμβολή των οδών Κοράη και Πλάτωνος, στο κέντρο του Βόλου, οι ρωγμές, τα σπασίματα και τα εξογκώματα θυμίζουν μια άλλη εποχή.
Άλλο ένα σημείο- παγίδα στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Ιωλκού με Κωνσταντά. Οι ρίζες του δέντρου έχουν μεγαλώσει, με αποτέλεσμα να σπάσουν και ανασηκώσουν τις πλάκες του πεζοδρομίου, δημιουργώντας λοφίσκο.
Πολλά πεζοδρόμια της πόλης είναι με τέτοιον τρόπο κατασκευασμένα που, δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις, ο πεζός δεν χωράει να περάσει και αναγκάζεται να κατέβει στον δρόμο.
Στην οδό 54ου Συντάγματος η εικόνα του -πλέον ανύπαρκτου- πεζοδρομίου προκαλεί θλίψη και οργή. Η διέλευση καθίσταται αδύνατη!
Σπασμένο πεζοδρόμιο με λακούβα στην οδό 28ης Οκτωβρίου.
Συχνό το φαινόμενο της ύπαρξης ξεχασμένων κουφαριών δέντρων στα πεζοδρόμια της πόλης, όπως απεικονίζεται στη φωτογραφία, στο τέλος της οδού Πλάτωνος.

Ταξίδι στον χρόνο πραγματοποιεί κανείς εάν επισκεφθεί, εκτός από το κέντρο του Βόλου, και περιοχές της Νέας Ιωνίας, καθώς η εικόνα των δρόμων και των πεζοδρομίων υποδηλώνει εγκατάλειψη και παραίτηση. Προς επίρρωση των λεγομένων, ακολουθούν οι παρακάτω εικόνες σε συνδυασμό με τις δηλώσεις των κατοίκων, οι οποίοι είναι απαυδισμένοι.

Κακοτεχνίες στην οδό Προύσης, στη Νέα Ιωνία. Η επιλογή των «μπαλωμάτων» στην άσφαλτο δηλώνει ευθαρσώς πλήρη αδιαφορία.
Υπάλληλος κατάστημα Δορυλαίου: Επιχειρηματίας στην οδό Δορυλαίου, στη Νέα Ιωνία: «Αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα με την κατάσταση του δρόμου, αλλά δεν βλέπουμε κάποιον να ενδιαφέρεται να έρθει να λύσει τα προβλήματα αυτά. Τα έργα έχουν σταματήσει εδώ και ενάμιση μήνα».
Αποκρουστική η εικόνα στους δρόμους της Νέας Ιωνίας. Σπασμένοι δρόμοι, γεμάτοι χαλίκια και χώματα. Παλιές κατοικίες καταρρέουν, σπάζοντας τα πεζοδρόμια, με τις πέτρες να μην περιμαζεύονται από τους αρμόδιους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.