Πιέσεις για επιβολή σιωπητηρίου στα ΜΜΕ

Ερωτηματικά για την στάση TRT, Astra και Ταχυδρόμου

Σιωπητήριο ως φαίνεται επιβλήθηκε χθες από τον Αχιλλέα Μπέο σε φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ για να μην γίνει γνωστή στο κοινό της Μαγνησίας η συνέντευξη Τύπου του δημοσιογράφου Γ.Καρεκλίδη στην οποία αποκάλυψε ότι ο σε αργία Δήμαρχος Βόλου και υπόδικος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης απεδείχθη ότι ήταν ένας κοινός συκοφάντης και με την «σφραγίδα» της δικαιοσύνης.

Καταστάσεις που θυμίζουν σκηνές από την ταινία «Λούφα και παραλλαγή» εκτυλίχθηκαν στα τοπικά Μέσα παραπέμποντας στο δίλημμα «τι να ρίξω τον Ιωαννίδη ή τον Βασιλιά;». Η δικαστική εξέλιξη με την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου να θέσει στο αρχείο την υπόθεση με τις συκοφαντικές αναφορές Μπέου περί δήθεν εκβιασμών εργολάβων και πολιτικών προ δεκαπενταετίας, από τον Γιώργο Καρεκλίδη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα στην όλη υπόθεση είναι ότι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί οι οποίοι είχαν μεταδώσει στο σύνολό της τη συνέντευξη Τύπου του, εν αργία, δημάρχου Βόλου, στις 8 Απριλίου 2016 δεν μετέδωσαν ούτε λέξη από τη συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο Γιώργος Καρεκλίδης αναφορικά με αυτό το θέμα. Μιλάμε για το TRT όπου διευθυντής είναι o δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος και το Astra της οικογένειας Κοκκίνη. Στην πρώτη περίπτωση συνεργείο του σταθμού κάλυψε τη συνέντευξη Τύπου, ωστόσο το ρεπορτάζ δεν μεταδόθηκε ποτέ! Στη δεύτερη περίπτωση το συνεργείο έφτασε μέχρι την πόρτα των γραφείων της «Μαγνησίας» όπου θα δινόταν η συνέντευξη Τύπου και αμέσως έκανε στροφή προς τα πίσω για να σταλεί σε άλλη εργασία του σταθμού. Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν είναι τυχαία και εντάσσονται στα πλαίσια της άσκησης πίεσης από διάφορες πλευρές προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια στο κοινό το οποίο αρχικά είχε ακούσει τις συκοφαντίες Μπέου και να μείνουν με την εντύπωση ότι όσα είπε είχαν βάση. Στην περίπτωση του Astra βέβαια ο Γ.Καρεκλίδης είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει τις θέσεις του στην εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη. Η προχθεσινή ωστόσο δικαστική εξέλιξη ήταν σημαντική για την όλη υπόθεση, καθώς ο εισαγγελέας έκρινε ότι η καταγγελία Μπέου για εκβιασμό, αλλά και οποιαδήποτε άλλη παράνομη πράξη ήταν αβάσιμη θέτοντάς την στο αρχείο. Είχαν υποχρέωση όλοι οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ να μεταδώσουν αυτή την απόφαση, δυστυχώς κάποιοι την απέκρυψαν.

“Έχετε τα Μέσα για να μεταδώσετε την άποψή σας”

Ιδού τι έγραφε στην ιστοσελίδα του ο "Ταχυδρόμος" στις 9 Απριλίου. Από όσα είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου ο Γ.Καρεκλίδης, δεν γράφτηκε λέξη. Ποιος θα αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψή του στους αναγνώστες της εν λόγω εφημερίδας;
Ιδού τι έγραφε στην ιστοσελίδα του ο “Ταχυδρόμος” στις 9 Απριλίου. Από όσα είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου ο Γ.Καρεκλίδης, δεν γράφτηκε λέξη. Ποιος θα αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψή του στους αναγνώστες της εν λόγω εφημερίδας;

Η χειρότερη όλων των συμπεριφορών ωστόσο ήταν των «συναδέλφων» της ιστορικής εφημερίδας «Ταχυδρόμος» οι οποίοι με την αστεία δικαιολογία «έχετε τα Μέσα, για να μεταδώσετε την άποψή σας» δημοσίευσαν ένα καταχωνιασμένο ρεπορτάζ μόλις 200 λέξεων (σε αντίθεση με τις καταγγελίες Μπέου που έγιναν πρωτοσέλιδο) για την απόφαση του Εισαγγελέα, προβάλλοντας και άλλες αστείες δικαιολογίες και αποδεικνύοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι εκτελούν εντολές του Αχιλλέα Μπέου από τον οποίο τα δύο πρώτα χρόνια είχαν προνομιακή μεταχείριση στην κατανομή των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων του Δήμου Βόλου, αποκομίζοντας έτσι το μεγαλύτερο ποσό από όλες τις άλλες εφημερίδες, δεδομένου ότι «Θεσσαλία» και «Μαγνησία» υφίσταντο τις συνέπειες ενός ιδιότυπου οικονομικού εκβιασμού από τον Μπέο.  Η προκλητική άρνηση των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» να μεταφέρει τη δική μας άποψη βεβαίως και θα κριθεί στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Ένωσης Συντακτών και στη Δικαιοσύνη ότι θα προσφύγουμε αναγκαστικά για την αποκατάσταση της αλήθειας απέναντι στις συκοφαντίες Μπέου τις οποίες ο «Ταχυδρόμος» έκανε πρωτοσέλιδο. Ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση taxydromos.gr στις 9 Απριλίου και για δύο ημέρες, ήταν «Τρίγωνο Καρεκλίδη – εργολάβων και πολιτικού με επιταγές!» Με τη φράση που χρησιμοποίησε η διεύθυνση της ιστοσελίδας, ουσιαστικά υιοθέτησε άκριτα τις καταγγελίες Μπέου, εμφανίζοντας τον Γ.Καρεκλίδη ως διαπλεκόμενο ή ακόμη και ως εκβιαστή όπως τον χαρακτήρισε ο εν αργία δήμαρχος. Στη δε έντυπη έκδοση της εφημερίδας ο τίτλος ήταν «Στον εισαγγελέα για λίστα επιταγών – συνέντευξη Τύπου του αιρετού δημάρχου Βόλου»

Νέες καταγγελίες Μπέου για συναλλαγές – Με μήνυση απάντησε ο εκδότης»

Πρωτοσέλιδο λοιπόν το θέμα των επιταγών το οποίο ο Μπέος παρουσίασε ότι αποσπούσε ο κ. Καρεκλίδης ασκώντας εκβιασμό σε εργολάβους και πολιτικό. Παρά το γεγονός ότι ακόμη και οι συντάκτες της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» γνώριζαν και παραδέχτηκαν και οι ίδιοι ότι ο Θανάσης Κουντουράς την περίοδο που είχε συναλλαγές μαζί του δεν ήταν αντιδήμαρχος, αλλά δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, εκείνοι επέμειναν να γράφουν ότι ήταν πολιτικός, ωσάν να ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός! Από την άλλη σύμφωνα και με τα όσα κατέθεσαν οι ίδιοι οι εργολάβοι οι επιταγές ήταν στο πλαίσιο συνεργασίας για την διευκόλυνση της ρευστότητας, πράγμα σύνηθες για επιχειρηματίες, κάτι όμως που δεν μπορεί μάλλον να γίνει αντιληπτό, ή δεν ΘΕΛΟΥΝ να γίνει αντιληπτό στους πολίτες οι οποίοι δεν γνωρίζουν αυτές τις πρακτικές. Σκόπιμα λοιπόν η διεύθυνση της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» απέκρυψε την αλήθεια, αλλά δυστυχώς για την ιστορική αυτή εφημερίδα υπάρχουν και άλλα Μέσα τα οποία την μετέδωσαν και οι πολίτες του Βόλου κάνοντας την σύγκριση κατανοούν τον ρόλο που παίζει ο καθένας και ποιος καλύπτει ποιον.

Αυτό που έχουμε να πούμε εμείς είναι ότι τα καθεστώτα δεν έπεσαν από τη μια μέρα στην άλλη, παρά με αργά και αποφασιστικά βήματα. Ας το γνωρίζουν αυτό, γιατί όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν οι συνεργάτες κάθε καθεστώτος που πέφτει, λιθοβολούνται από τον λαό, κάτι που μας λυπεί ιδιαίτερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.