Πικετοφορία του ΚΚΕ ενάντια στη συμφωνία κυβέρνησης – κουαρτέτου

Πικετοφορίες διαμαρτυρίας ενάντια στη συμφωνία κυβέρνησης – κουαρτέτου, οργάνωσε σήμερα το ΚΚΕ στη Ν. Ιωνία και στις γειτονιές Χρυσοχοΐδη, Καραγάτς.

Όπως αναφέρει η τομεακή επιτροπή του κόμματος, τις προηγούμενες μέρες με κορύφωση τη Δευτέρα 20 Μάρτη, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης των οργανώσεων του ΚΚΕ ενάντια στη συμφωνία κυβέρνησης κουαρτέτου και με σύνθημα: «Άλλη μια συμφωνία – άλλη μια λεηλασία. Φτάνει πια! Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός», οι οργανώσεις της Τ.Ο. Μαγνησίας ξεδίπλωσαν μια πλούσια δραστηριότητα σε χώρους δουλειάς και γειτονιές.

Σε δεκάδες εργοστάσια, γειτονιές, χωριά και στα νησιά, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ συζήτησαν με εκατοντάδες εργαζόμενους, νέους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες για την ανάγκη «να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη, ενάντια στον κοινό εχθρό, το καπιταλιστικό σύστημα και τα μονοπώλια, που φέρνουν συνεχώς νέα βάσανα».

Η Τ.Ε. Μαγνησίας καλεί τις λαϊκές οικογένειες να βάλουν φρένο στις αυταπάτες και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, να προετοιμάσουν μέσα από τα σωματεία αγωνιστική απάντηση στη νέα συμφωνία με απεργία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τώρα χρειάζεται πιο ισχυρό ΚΚΕ, δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία για την εξουσία. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να αποκρούσουμε την επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, να διεκδικήσουμε αναπλήρωση των απωλειών, στοιχειώδη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Αυτός είναι ο δρόμος για να προετοιμάσουμε τις νέες αναμετρήσεις, τους νέους νικηφόρους αγώνες. Με στόχο την πραγματική εξουσία του λαού, τη μόνη που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του, σύμφωνα με τις επιστημονικές και τεχνολογικές κατακτήσεις, τις δυνατότητες της χώρας, που θα διαγράψει το χρέος και θα αποδεσμεύσει την Ελλάδα από ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.