Ποινή φυλάκισης 19 ετών σε ηλικιωμένο Βολιώτη για ασέλγεια σε ανήλικα άτομα

Κατηγορούνταν για ασελγείς πράξεις σε βάρος τεσσάρων κοριτσιών, το 2013

Συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών επέβαλε ομόφωνα χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Τρικάλων, σε 73χρονο συνταξιούχο Βολιώτη, τον οποίο έκρινε ένοχο για κατάχρηση σε ασέλγεια με ανήλικο κάτω των 14 ετών, κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση.

Όπως έγινε γνωστό, η ποινή επιβλήθηκε χωρίς ελαφρυντικό, με ψήφους 5 έναντι 2, ενώ στον καταδικασθέντα επιβλήθηκε ποινή στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε έτη και η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο 73χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Κακουργιοδικείου ήταν 10 χρόνια κάθειρξη για κάθε ένα από τα τέσσερα ανήλικα κορίτσια, που ο 73χρονος κατηγορούταν ότι είχε ασελγήσει και κατά συγχώνευση 10 χρόνια, συν τρία, συν τρία, συν τρία, σύνολο 19 χρόνια κάθειρξη. Η εισαγγελική πρόταση ήταν να του επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών και κατά συγχώνευση 10 χρόνια συν τέσσερα, συν τέσσερα, συν τέσσερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 73χρονος κατηγορούταν ότι το καλοκαίρι του 2013, προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών τότε, τα οποία φέρεται να έπαιρνε μαζί του για μπάνιο, μαζί με τα εγγόνια του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.