Πλατανίδια: Την προέλευση των όπλων και των ναρκωτικών διερευνά η Αστυνομία

Μικρό «οπλοστάσιο» βρέθηκε στο σπίτι ζευγαριού

Την προέλευση των όπλων που βρέθηκαν στην κατοχή ζευγαριού, που παρακολουθούνταν για διακίνηση χασίς και συνελήφθη στην περιοχή των Πλατανιδίων, ερευνούν οι αρχές, ενώ οι δύο δράστες, που δήλωναν εισοδηματίες, απασχολούν για πρώτη φορά την Αστυνομία.

Τόσο το υποπολυβόλο, όσο το κυνηγετικό όπλο και το αεροβόλο, καθώς και τα πυρομαχικά, που βρέθηκαν στο σπίτι του ζευγαριού ηλικίας 49 ο άνδρας και 44 η γυναίκα, θα σταλούν για εξέταση στο Τμήμα Εγκληματολογικών ερευνών. Τα όπλα κατασχέθηκαν χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, στα Πλατανίδια, κατά την οποία συνελήφθησαν ένας 49χρονος και η 44χρονη σύντροφός του για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, καθώς και της νομοθεσίας δεδομένων περί προσωπικού χαρακτήρα.

Για την υπόθεση, δόθηκε σήμερα το πρωί, συνέντευξη Τύπου στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας από τον αστυνομικό διευθυντή Μίλτο Αλεξάκη, τον διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου Διαμαντή Καρβέλη και τον διοικητή του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Στέλιο Βαρβάρη.

Ο αστυνομικός διευθυντής κ. Αλεξάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την εξιχνίαση υπόθεσης ναρκωτικών, υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατάσχεσης μεγάλου αριθμού φυσιγγίων και μεγάλου χρηματικού ποσού. Συγχαίρω τους αστυνομικούς της Δίωξης, καθώς γνωρίζω ότι ενήργησαν μεθοδικά και με σκληρή δουλειά”.
Ο κ. Αλεξάκης, πρόσθεσε ότι οι εντατικές προσπάθειες κατά των ναρκωτικών θα συνεχιστούν, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνη, λόγω και του αριθμού των κατασχεθέντων όπλων και φυσιγγίων τη σύνθεση της ομάδας.

Ο τμηματάρχης της Δίωξης Ναρκωτικών κ. Βαρβάρης, αναφέρθηκε στην επιχείρηση που στήθηκε χθες το μεσημέρι, όπου μετά από πολυήμερη επιτήρηση κι αξιοποιώντας στοιχεία, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα, στο σπίτι των δραστών, κατά την οποία βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους ενός κιλού και 355 γραμμαρίων, εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας αποτελούμενος από σύστημα εξαερισμού, λαμπτήρες και μηχανισμούς επεξεργασίας κάνναβης, εκτός λειτουργίας, λειτουργικό πολεμικό τυφέκιο (υποπολυβόλο), με τέσσερις γεμιστήρες χωρίς φυσίγγια, αεροβόλο τυφέκιο, κυνηγετικό όπλο (μονόκαννο), γεμιστήρας πιστολιού χωρίς φυσίγγια, 461 πολεμικά φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων, εννέα από τα οποία αντιαεροπορικά, μικροποσότητα μείγματος κάνναβης και καπνού, ζυγαριά, το χρηματικό ποσό των 12.025 € και 1.000 δολαρίων Η.Π.Α. και ένα λειτουργικό σύστημα καταγραφής εικόνας και ήχου με εγκατεστημένη την κάμερα στην είσοδο του σπιτιού.

Σύμφωνα με τον αστυνόμο Β’, ο οπλισμός, θα αποσταλεί στα γραφείο εγκληματολογικών ερευνών προκειμένου να διερευνηθεί ποια από αυτά ήταν λειτουργικά.
Οι δράστες είχαν εγκαταστήσει στην αυλόπορτα του σπιτιού, σύστημα καταγραφής εικόνας και ήχου, ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ασφάλειας κ. Καρβέλη είναι η πρώτη φορά που απασχολούν τις Αστυνομικές Αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, οι συλληφθέντες δηλώνουν εισοδηματίες, ενώ διερευνάται τυχόν συνεργασίες με άλλα κυκλώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποσότητα χασίς που κατασχέθηκε θεωρείται “καλής ποιότητας” και το κέρδος που θα αποκόμιζαν κυμαίνεται μεταξύ 9.000 – 12.000 €.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας των συλληφθέντων, ως μέσα διευκόλυνσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.