Πλήθος πιστών στον εορτασμό του πολιούχου του Βόλου Αγ. Νικολάου (φωτογραφίες)

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ1ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΕΙΚΟΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΕΠΙΣΗΜΟΙΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΠλήθος πιστών παραβρέθηκε στη γιορτή του πολιούχου της πόλης Αγ. Νικολάου, τόσο στη Θεία Λειτουργία, όσο και στη λιτανεία που ακολούθησε από τον Μητροπολιτικό Ναό στην παραλία του Βόλου.
Το πρωί έγινε πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος απένειμε στον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο τον Χρυσό Σταυρό μετά Αστέρος του Μητροπολιτικού Ναού.
Ακολούθως, ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Βηματαρίσσης, στους δρόμους της πόλης, υπό τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου τελέστηκε η αρτοκλασία.
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος απηύθυνε τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό λέγοντας: «Λαμπροφορεί η πόλη σήμερα. Δώρο Θεού είναι ο λαμπρός ήλιος που αναδεικνύει την ομορφιά τη πόλης, την οποία οι κάτοικοι αγωνίζονται να κρατήσουν ζωντανή».
Ο προκαθήμενος της τοπικής Εκκλησίας είπε ακόμη ότι η περιφορά της εικόνας δεν είναι έθιμο ή υποχρέωση αλλά αποτελεί πορεία προσευχής, και ταυτόχρονα με την περιφορά καθαγιάζεται και η πόλη σε αυτές τις κρίσιμες εποχές.
Επίσης μνημόνευσε τους ναυτικούς και τους λιμενικούς που με την παρουσία τους διατρανώνουν ότι η Ελλάδα είναι τόπος ελευθερίας και ξέρουν να κρατούν και διαφυλάσσουν την ελευθερία της χώρας μας και την ειρήνη και πρόσθεσε: «αυτός ο λαός είναι αλληλέγγυος. Στάθηκαν ενωμένοι σε αυτές τις δύσκολες εποχές και μπορούμε να καυχώμεθα ότι ο Άγιος εμπνέει τους πολίτες να συντρέχουν τον πλησίον τους».

Μάλιστα προέτρεψε τον κόσμο να προσεύχεται πιο έντονα και ζήτησε από τους κ.κ. Βαρθολομαίο και Δαμασκηνό να μεταφέρουν στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ότι ο ορθόδοξος λαός καλείται να φέρεις εις πέρας το έργο της εκκλησίας, που είναι έργο προσφοράς κι αλληλεγγύης.

Επίσης ευχαρίστησε και τους πολιτικούς, τοπικούς και στρατιωτικούς φορείς που κατορθώνουν να φέρνουν επίσης εις πέρας το δύσκολο έργο που ο καθένας έχει αναλάβει λέγοντας: «Ο Άγιος και η Παναγία θα προστατέψουν την πατρίδα και τον τόπο μας» κι ευχήθηκε σε όλους υγεία, δύναμη, ευτυχισμένα Χριστούγεννα και να ανατείλει ο νέος χρόνος με αισιοδοξία κι ελπίδα για μια αληθινή και πραγματικά ελεύθερη πατρίδα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.