ΠΟΕΣΥ: Πραγματοποιήθηκε το Γενικό Συμβούλιο στη Λάρισα- Καταδίκασαν τις δηλώσεις Μπέου

Ψήφισμα κατά του δημάρχου Βόλου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 4 Νοεμβρίου στη Λάρισα το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, που ήταν το 2ο από την εκλογή της παρούσας διοίκησης.

Στη συζήτηση κυριάρχησαν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τα εργασιακά θέματα, ειδικά των περιφερειακών ΜΜΕ, η ΕΡΤ, ο οργανισμός «ΞΕΝΟΦΩΝ», οι καταχρηστικές αγωγές (SLAPPs’). Ακόμη συγκροτήθηκαν τρεις Επιτροπές (Τεχνολογίας – Δεοντολογίας – Τεχνητής Νοημοσύνης, Εργασιακών Θεμάτων, Περιβαλλοντικής Εργασίας) και έγινε μια πρώτη συζήτηση-ενημέρωση για τη δημιουργία Media Council. Παρόντες ήταν και οι πρόεδροι των Ενώσεων και των Ταμείων.

Συγκεκριμένα, στο Συμβούλιο επαναβεβαιώθηκε:

Η σταθερή στάση όλου του συνδικαλιστικού χώρου για την άμεση υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους σε όλα τα ΜΜΕ όλης της χώρας.

Η συνεργασία όλων και η ανάγκη αντιμετώπισης των εργασιακών προβλημάτων, ειδικά των περιφερειακών ΜΜΕ.

Η ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων στην ΕΡΤ, την ΕΡΤ3, την ΕΡΑ ΣΠΟΡ και τους Περιφερειακούς Σταθμούς.

Η ενίσχυση και εδραίωση του «Ξενοφώντα» ως Οργανισμού συλλογικής διαχείρισης και προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων όλων των δημοσιογράφων της χώρας.

Συζητήθηκε επίσης, η συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και οι πρόσφατες δηλώσεις του κατά δημοσιογράφων.

Στο Συμβούλιο συζητήθηκαν και υιοθετήθηκαν τα ψηφίσματα:

-Για την ΕΡΤ

-Για τους Έλληνες δημοσιογράφους που είναι απεσταλμένοι στο Ισραήλ και καλύπτουν τον πόλεμο

-Για τη συμπεριφορά του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου

-Για τα εργασιακά θέματα των περιφερειακών ΜΜΕ

Το ψήφισμα για τον Αχ. Μπέο

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει και αποδοκιμάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου με τις οποίες, για μία ακόμη φορά, καταφέρθηκε κατά των δημοσιογράφων και του δικαιώματός τους να ενημερώνουν ελεύθερα και ανεξάρτητα τους πολίτες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπέος επιχειρεί την απαξίωση και συκοφάντηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και τον στιγματισμό των δημοσιογράφων με εκφράσεις ου δεν αρμόζουν στο αιρετό αξίωμα αλλά και στην πόλη που εκπροσωπεί.

Αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο, προτρέποντας τους δημότες του Βόλου ακόμη και σε βιαιοπραγία κατά τοπικών δημοσιογράφων, διότι άσκησαν κριτική για τις αρρυθμίες που παρουσιάζει η λειτουργία της πόλης δύο μήνες μετά την καταστροφική πλημμύρα στον Βόλο.

Η ΠΟΕΣΥ, μαζί με τις Ενώσεις Συντακτών-μέλη της, δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφικής εργασίας και την αξιοπρέπεια κάθε δημοσιογράφου, ασκώντας κάθε νόμιμο μέσο για να μπει ένας φραγμός σε αυτόν τον κατήφορο και θα αγωνιστεί για τη διασφάλιση της θεμελιώδους αρχής, ότι η πληροφορία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας, καθώς και την προάσπιση του δικαιώματος των πολιτών να πληροφορούνται και να πληροφορούν για τα πάντα, σε συνθήκες ελευθερίας, δημοκρατίας, ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.