Πολίτης δώρισε φουσκωτό στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας

Ένα φουσκωτό σκάφος bombard 3.80 (συμβατικό) και εξωλέμβια μηχανή Johnson 15 Hp χάρισε στους εθελοντές και τις εθελόντριες της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας ο κ. Ιάκωβος Εξαρχάκης από την Άνω Γατζέα.

«Ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο για την ομάδα μας αφού λόγω μεγέθους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη θάλασσα αλλά και σε λίμνες και ποτάμια αλλά και σε πλημμυρικά φαινόμενα. Εκτιμώντας την συνεχή δράση και προσφορά μας οι συμπολίτες και επιχειρήσεις είναι δίπλα μας με κάθε τρόπο. Σας ευχαριστούμε», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της ΛΕΔ κ. Βασίλης Ηλιόπουλος.

Συνεχίζει η ΛΕΔ τα μαθήματα ΚΑΡΠΑ σε μαθητές

Στο μεταξύ η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας συνεχίζει εντατικά τα μαθήματα και τις εκπαιδεύσεις σε μαθητές πάνω στην ΚΑΡΠΑ. Ειδικότερα, εθελοντές και εθελόντριες επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στο Νεοχώρι Πηλίου και δίδαξαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς την βασική τεχνική υποστήριξης ζωής ΚΑΡΠΑ, τη χρήση εξωτερικού απινιδωτή, την αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα και παρέδωσαν γενικές γνώσεις πάνω στις πρώτες βοήθειες.  Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για τον σεισμό κι ακολούθησε άσκηση με την συμμετοχή όλων των μαθητών.

Στο τέλος οι εθελοντές μίλησαν στα παιδιά για τις φυσικές καταστροφές, τους τρόπους προστασίας και τον ρόλο των εθελοντών στην αντιμετώπισης τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.