Πολλές οι υιοθεσίες αδέσποτων σκυλιών

Φωτό αρχείου
Εξήντα σκυλιά βρίσκονται πλέον στο καταφύγιο, σύμφωνα με τον ανάδοχο…

Συνεχίζεται το πρόγραμμα περισυλλογής και φροντίδας αδέσποτων σκύλων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου και ο ανάδοχος του έργου Νίκος Πολύζος τονίζει ότι τα ζώα δίνονται προς υιοθεσία ή επανεντάσσονται στο περιβάλλον. Ο ανάδοχος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ο Δήμος Βόλου ελευθερώνει αδέσποτα ζώα στην περιοχή του Αλμυρού, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο.
Σε δηλώσεις του στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», ο Νίκος Πολύζος τονίζει ότι το πρόγραμμα περισυλλογής και φροντίδας αδέσποτων σκυλιών συνεχίζεται απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα τόσο στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, όσο και στις Δημοτικές Ενότητες και Τοπικές Κοινότητες, ενώ το καταφύγιο αδέσποτων ζώων στις Γλαφυρές, είναι σε άριστη κατάσταση από πλευράς περιποίησης, καθαριότητας, φροντίδας και σίτισης.
«Το σπουδαιότερων όλων είναι ότι εξυπηρετούνται αυθημερόν και το πολύ την επόμενη μέρα, τα αιτήματα των δημοτών για σκυλιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα, πάσχουν από ασθένειες ή για περίπτωση δαγκώματος, που όμως δεν υπάρχουν κρούσματα τελευταία», δήλωσε ο ανάδοχος του προγράμματος περισυλλογής και φροντίδας αδέσποτων ζώων στο Δήμο Βόλου.
Ο ανάδοχος της περισυλλογής δήλωσε ότι όταν παρουσιάζονται περιστατικά στον ιστό της πόλης, δίνεται προτεραιότητα και τα συνεργεία πηγαίνουν την επόμενη ή τη μεθεπόμενη μέρα περιφερειακά.

Εξήντα σκυλιά στο καταφύγιο
Στο δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων στις Γλαφυρές υπάρχουν 60 σκυλιά και μερικά κουτάβια και ο κ. Πολύζος διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι πολύ καλή.
Όπως εξήγησε, ο αριθμός τους δεν είναι σταθερός, γιατί γίνονται επανεντάξεις σκυλιών, ανάλογα με τις αποφάσεις της Επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων, που υποδεικνύει τα σημεία που πρέπει να γίνουν επανεντάξεις.
Θετικό στην όλη κατάσταση είναι οι πολλές υιοθεσίες αδέσποτων σκυλιών, που φθάνουν στις 250 από πέρυσι που ο ανάδοχος ξεκίνησε τη διαχείριση του καταφυγίου, τόνισε.
«Απώτερος σκοπός της Δημοτικής Αρχής και δικός μου, είναι τα ζώα να υιοθετούνται και όχι να αφήνονται στο υποτιθέμενο φυσικό τους περιβάλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεγάλο το πρόβλημα στον Αλμυρό
Επειδή ο κ. Πολύζος κινείται καθημερινά προς Αλμυρό, δήλωσε ότι η περιοχή έχει γεμίσει κακοποιημένα σκυλιά, κουφάρια, χτυπημένα από αυτοκίνητα και σκυλιά με ασθένειες.
Ερωτηθείς για δημοσιεύματα ότι ο Δήμος Βόλου εγκαταλείπει τα αδέσποτα στην περιοχή του Αλμυρού, ο ανάδοχος απέδωσε τα όσα ελέχθησαν σε παραπληροφόρηση του δημάρχου Αλμυρού από άλλους ανθρώπους.
Όπως ανέφερε, με τον δήμαρχο κ. Εσερίδη, έγιναν πολλές προσπάθειες για συνεργασία στην αντιμετώπιση των αδέσποτων, αλλά ισχυριζόταν ότι δεν έχει πόρους, διότι χάθηκαν τα προγράμματα του υπουργείου, που θα όφειλε να βγάζει επιλέξιμες δαπάνες, για όποιο Δήμο κάνει σωστά τη δουλειά του, όπως γινόταν τόσα χρόνια.
«Ούτε το ίδιο το υπουργείο δεν βοηθάει στο έργο μας, ούτε και στηρίζει έναν μικρό Δήμο που υστερεί οικονομικά», είπε ο Νίκος Πολύζος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.