Πολύ κοντά στο στόχο για την αγορά του λεωφορείου μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου

«Απάντηση της τοπικής κοινωνίας σε όσους πεισματικά αρνήθηκαν να μεταφέρουν τα παιδιά στο σχολείο τους»

Πολύ κοντά στο στόχο τους βρίσκονται η διεύθυνση και ο Σύλλογος Γονέων του ΕΕΕΕΚ Βόλου, για την αγορά του λεωφορείου, που θα μεταφέρει τους μαθητές με κινητικά προβλήματα στο σχολείο.
Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα, η δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασίου παρέδωσε στην πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΚ Βόλου, Ράνια Καρανικόλα, το ποσό που συγκεντρώθηκε από την έκθεση που διοργανώθηκε με φωτογραφίες της τις προηγούμενες μέρες, όπου συνολικά συγκεντρώθηκε ποσό άνω των 8.000 €.
«Ολοκληρώνουμε μία υπέροχη διαδρομή 3,5 μηνών. Ένα ταξίδι αγάπης και αλληλεγγύης για τα παιδιά του σχολείου. Δεν κρατάμε μόνο την συγκέντρωση των χρημάτων, αλλά και το μήνυμα ότι σηκώσαμε ένα τείχος απέναντι στο ρατσισμό», δήλωσε η κ. Παπαθανασίου, που ευχαρίστησαν όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια για την συγκέντρωση των χρημάτων. «Ευχαριστώ πάνω απ’ όλα τους περισσότερους από 4.000 Βολιώτες που ήρθαν στην έκθεση. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όταν ήρθαν τα παιδιά της Γ’ Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Βόλου και έφεραν μαζί τους σε έναν φάκελο το χαρτζιλίκι που τους είχαν δώσει οι γονείς τους για το σχολείο. Είναι από τις πιο συγκινητικές στιγμές που έζησα», ανέφερε και ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές, τους συνεργάτες και όλους όσοι εργάστηκαν στον σκοπό του ΕΕΕΕΚ.
Από τις 8.007 € που συγκεντρώθηκαν από την πώληση των φωτογραφιών της κ. Παπαθανασίου, είχαν κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό για την αγορά του λεωφορείου τα 4.635 € και σήμερα η δημοσιογράφος παρέδωσε τα υπόλοιπα 3.372,75 €.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου Ράνια Καρανικόλα δήλωσε ότι «είναι μία απάντηση της τοπικής μας κοινωνίας σε όσους πεισματικά αρνήθηκαν να μεταφέρουν τα παιδιά στο σχολείο τους, σε όσους θέλησαν να αποκλείσουν τους μαθητές από τη γνώση».
Η ίδια τόνισε, ότι μετά τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, η Ένωση Συντακτών και το Επικουρικό Ταμείο είναι ο δεύτερος μεγάλος χορηγός στην προσπάθεια απόκτησης του λεωφορείου.

Συνολικά έχει συγκεντρωθεί ποσό άνω των 90.000 €. Πιο αναλυτικά, από τον ΟΛΒ θα διατεθούν 60.000 €, ενώ από κουπόνια του ενός Ευρώ, την έκθεση φωτογραφίας και δωρεές έχουν συγκεντρωθεί τα υπόλοιπα χρήματα.
Η κα Καρανικόλα, ανέφερε ότι χθες το βράδυ στον ειδικό λογαριασμό είχαν συγκεντρωθεί 29.000 €, ενώ κατά την κοπή της πίτας του σχολείου η ΕΚΠΟΛ προσέφερε 1.000 € και το σωματείο «Καλλιπάτειρα», άλλα 1.300 €.

Η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Φωτεινή Γρηγορίου επισήμανε ότι το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών δεν λύνεται με την αγορά του λεωφορείου, λύνεται, όμως, ένα σημαντικό κομμάτι της μετακίνησης και ένταξης των μαθητών στην κοινωνία», τόνισε.
Στο σχολείο, φοιτούν 57 μαθητές, οι πέντε εκ των οποίων μετακινούνται με αμαξίδια. Το λεωφορείο θα μετακινεί 18 μαθητές και δύο με αμαξίδια.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, Δημήτρης Χορταργιάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ξεπεράστηκε κάθε προσδοκία που είχαν αρχικά οι διοργανωτές και σημείωσε ότι «ελπίζουμε να βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι στον μεγάλο στόχο που έχουν βάλει οι άνθρωποι του σχολείου».

Το Επικουρικό Ταμείο δεν προσφέρει αρωγή μόνο στους συντάκτες αλλά και σε κάθε φιλανθρωπική δράση, δήλωσε με την σειρά του ο πρόεδρος του Επικουρικού Ταμείου της Ένωσης Συντακτών, Σωτήρης Κέλλας, ενώ από την πλευρά της Ένωσης Γονέων Βόλου, ο πρόεδρος και δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσερής, υπογράμμισε ότι η συνεισφορά όλων και ιδίως των παιδιών στην εκπλήρωση του στόχου έστειλε το μήνυμα της αλληλεγγύης και της υποστήριξης και έβαλε τη βάση για να δημιουργηθούν και άλλες τέτοιες δράσεις στην τοπική κοινωνία. “Ως γονείς νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί πλέον σήμερα βρισκόμαστε λίγο πριν την υλοποίηση του ονείρου για να έχουν τα παιδιά το λεωφορείο. Ένα τέτοιο όνειρο έπρεπε να γίνει πράξη. Το καταφέραμε, όλοι μαζί, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, αλλά και τα παιδιά, να προσφέρουμε είτε διοργανώνοντας δράσεις στα σχολεία μας, είτε αγοράζοντας φωτογραφίες. Βάζουμε τις βάσεις για να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερα πράγματα», τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.