Πορταριά: Αποχαιρέτισαν τον γιατρό τους Δημήτρη Κανάτα

Ο Διευθυντής του ΚΥ Ζαγοράς μεταπηδά μετά από 17 χρόνια από το ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα

Κατάγεται από τα Τρίκαλα, όμως η ιατρική τον έφερε πριν από 17 και πλέον χρόνια στη Μαγνησία και στο περιφερειακό ιατρείο Πορταριάς,  όπου διατηρούσε οργανική θέση. Ο γενικός ιατρός και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς κ. Δημήτρης Κανάτας, ο οποίος εκτός από το Κέντρο Υγείας εξυπηρετούσε και πλήθος άλλων χωριών στο Πήλιο, πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από το ΕΣΥ και να στραφεί στον ιδιωτικό τομέα.

Οι κάτοικοι της Πορταριάς, που χαρακτηρίζουν ως «δικό τους» τον γιατρό, τον αποχαιρέτισαν σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση, που ήταν μια ιδέα της Χρύσας Μιλάνου ξενοδόχου και κατοίκου Πορταριάς.

Σε μία ιδιαίτερη στιγμή και φορτισμένη συγκινησιακά, ο κόσμος μιας μεγάλης περιοχής του Πηλίου,  ευχήθηκε καλή συνέχεια στο γιατρό της καρδιάς του,  που επί 17,5 χρόνια ασκούσε το επάγγελμα του στην περιοχή του Πηλίου.

«Στον χώρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ορμινίου Πορταριάς, έγινε η σεμνή τελετή όπου ο γιατρός Δημήτρης Κανάτας τιμήθηκε με πλακέτα από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας  Πορταριάς Αθανάσιο Δρόσο για την ανθρωπιά, την έγνοια, την αυταπάρνηση, το φιλότιμο, την πραότητα, την εγρήγορση, τη θαλπωρή, την αστείρευτη καλοσύνη, την ταπεινότητα και το ήθος του και από τον ιερέα της ενορίας του Κατηχωρίου και των ενοριών της Πορταριάς, Ιωάννη Πράπα  που του δώρισε την εικόνα του Αγ. Λουκά (προστάτη των ιατρών) και  του ευχήθηκε μία ευλογημένη νέα αρχή», όπως επισημαίνει η κάτοικος της περιοχής κ. Δώρα Τσελεπίδου.

Παράλληλα κάτοικοι των χωριών της περιοχής Κατηχωρίου και Πορταριάς πρόσφεραν στον γιατρό αναμνηστικά δώρα.  Ο κ. Κανάτας αφού τους ευχαρίστησε, αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που είχε όλα αυτά τα χρόνια μαζί τους.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.