Ποσό 1,3 εκ. € υπολογίζει να εισπράξει ο Δήμος Βόλου από τα τέλη ηλεκτροδοτούμενων χώρων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Πως διαμορφώνονται τα τέλη χώρων για τραπεζοκαθίσματα

Στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 6 σήμερα το απόγευμα, έρχεται προς ψήφιση ο καθορισμός του δημοτικού φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων και των τελών κοινόχρηστων χώρων για τραπεζοκαθίσματα, για το έτος 2023.

Ο συντελεστής του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων καθορίζεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σε ακέραιο ποσό από 0,02 € μέχρι 0,07 € ετησίως, κατά τετραγωνικό μέτρο φωτιζόμενης επιφάνειας στεγασμένου χώρου, ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται. Εφόσον ο συντελεστής έχει καθορισθεί (εφάπαξ ή σταδιακά) στο ανώτατο όριό του (0,07 €/τ.μ.), μπορεί περαιτέρω να αυξάνεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σε ποσοστό μέχρι 20% για κάθε οικονομικό έτος.

Τα προβλεπόμενα έσοδα για το έτος 2023 με βάση τα στοιχεία των ενεργών παροχών μέχρι και τον Οκτώβριο και τις ισχύουσες τιμές για το έτος 2022 από τον Δημοτικό φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων εκτιμάται ότι θα είναι 1.352.039,12 €.

Τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων
Για την τιμολόγηση κοινόχρηστων χώρων για τραπεζοκαθίσματα η πόλη χωρίστηκε σε έξι ζώνες και η παραλία χωρίστηκε σε 2 ζώνες:
Παραλία Ζώνη Α: Περιλαμβάνει το προς την οικοδομική γραμμή πεζοδρόμιο της οδού Αργοναυτών μεταξύ των οδών Φιλελλήνων και Τοπάλη καθώς και της οδού Φιλελλήνων από την παραλία μέχρι την οδό Δημητριάδος.
Παραλία Ζώνη Β: Περιλαμβάνει το προς την οικοδομική γραμμή πεζοδρόμιο της οδού Αργοναυτών μεταξύ των οδών Τοπάλη και Μπόρελ καθώς και της οδού Μπόρελ μεταξύ των οδών Ιάσονος και Αργοναυτών.

ΖΩΝΗ Α. Αργοναυτών από Μπόρελ μέχρι και Φιλελλήνων και την οδό Ν. Πλαστήρα από την οδό Περραιβού μέχρι τον Άναυρο.
ΖΩΝΗ Β. Το τμήμα που περικλείεται μεταξύ των οδών Αργοναυτών, Φιλελλήνων, Δημητριάδος, Ν. Πλαστήρα, Φιλιππίδου, Πολυμέρη, Ι. Καρτάλη, Ανθ. Γαζή, Κουταρέλια, Δημητριάδος, Μπόρελ, Αργοναυτών, εκτός του προς την οικοδομική γραμμή πεζοδρόμιο της οδού Αργοναυτών και της οδού Ν.Πλαστήρα που περιλαμβάνεται στην Α’ Ζώνη.
ΖΩΝΗ Γ. Περικλείεται μεταξύ των οδών Π. Μελά, Ανθ. Γαζή, Ι. Καρτάλη, Πολυμέρη, Φιλιππίδη, Γ. Δήμου, Αρ. Ζάχου, Αναλήψεως, Παγασών, Παπαδιαμάντη, Λ. Λαμπράκη, Δημητριάδος Π. Μελά.
ΖΩΝΗ Δ. Περικλείονται μεταξύ των οδών α) Παπαδιαμάντη, Παγασών, Αναλήψεως, Αρ. Ζάχου, Παπαδιαμάντη και β) Ροστώβ (Κενταύρων), Αφροδίτης, Αθηνάς, Κρατίνου, Ανώνυμος 7, Αλκήστιδος, Απόλλωνος-Ανώνυμος 2, Σταδίου, Βόλου-Αγριάς, Ροστώβ.
ΖΩΝΗ Ε. Περικλείονται μεταξύ των οδών α) Κασσαβέτη, Γ. Δήμου, Αρ. Ζάχου, Αγ. Γερασίμου, Κουντουριώτου, Τριανταφυλλίδη, Μεταμορφώσεως, Λ. Μαβίλη, Ελ. Βενιζέλου (Ιωλκού), Μαβίλη, Κασσαβέτη. β) Ιερολοχιτών, Αλαμάνας, Λαρίσης, Φαναριωτών, Ζαλόγγου, Ναυπλίου, Ιερολοχιτών γ) Την εντός σχεδίου περιοχή του οικισμού Ν. Παγασών και δ) την εντός σχεδίου περιοχή του οικισμού Δημ. Υπαλλήλων (Σωρός).
ΖΩΝΗ ΣΤ. Το υπόλοιπο τμήμα της πόλης.

Τα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα που καθορίστηκαν και θα ψηφιστούν είναι:
Πεζοδρόμιο οδών ζώνης Α: 20 € το τετραγωνικό ανά έτος, πεζοδρόμιο οδών ζώνης Β: 18 ευρώ, πεζοδρόμιο οδών ζώνης Γ: 14 €, πεζοδρόμιο οδών ζώνης Δ: 13 €, πεζοδρόμιο οδών ζώνης Ε: 12 €, πεζοδρόμιο οδών ζώνης ΣΤ: 10 €, παραλία ζώνη Α: 38 €, παραλία ζώνη Β: 32 €, κοινόχρηστοι χώροι αιγιαλών 10 € και πεζόδρομοι: 48 € το τετραγωνικό ανά έτος.
Στον πεζόδρομο της οδού Λεμάν: 20 ευρώ το τετραγωνικό το έτος, στους πεζόδρομοι εκτός ζώνης που περικλείεται από τις οδούς Παπαδιαμάντη- Ξενοφώντος -28ης Οκτωβρίου- Ανθ. Γαζή-Φιλελλήνων: 20 ευρώ, στην πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου – Αναύρου, πλ. Ελευθερίας 38 ευρώ, στις λοιπές πλατείες 21 ευρώ, στα πεζοδρόμια πλατειών 21 ευρώ, στα πεζοδρόμια απέναντι από πλατείες 14 ευρώ, σε πεζοδρόμια οδών ήπιας κυκλοφορίας 48 ευρώ και σε πεζοδρόμια των Παλαιών-πλατεία Παλαιών 38 ευρώ το τετραγωνικό ανά έτος.

Στη δημοτική ενότητα Ν. Ιωνίας τα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμους και πλατείες θα είναι 14 €, σε λοιπά πεζοδρόμια 8 € και σε κοινόχρηστους χώρους της Τ.Κ. Γλαφυρών και Μελλισατίκων 4 € το τετραγωνικό ανά έτος.

Στη δημοτική ενότητα Πορταριάς τα τέλη διαμορφώνονται σε 9 € για την Πορταριά, και 4 € το τετραγωνικό για την Άλλη Μεριά, Κατηχώρι και Σταγιάτες.
Στη δημοτική ενότητα Αγριάς, τα τέλη για τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους είναι 4 € και για τους κοινόχρηστους χώρους αιγιαλών και Χανίων 9 € το τετραγωνικό ανά έτος.
Στη δημοτική ενότητα Αρτέμιδας για τους κοινόχρηστους χώρους είναι 4 € και για τους κοινόχρηστους χώρους αιγιαλών 9 € το τετραγωνικό.
Στη δημοτική ενότητα Αισιωνίας 4 € για τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους και 9 € για αιγιαλούς.
Στη δημοτική ενότητα Μακρινίτσας το τέλος για τους κοινόχρηστους χώρους καθορίστηκε σε 9 € το τετραγωνικό και στη δημοτική ενότητα Ιωλκού σε 4 €.
Τέλος, στη δημοτική ενότητα Ν. Αγχιάλου, τα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα είναι 9 € για τους κοινόχρηστους χώρους της παραλιακής ζώνης, 6 € για τις λοιπές περιοχές, 9 € για τους κοινόχρηστους χώρους αιγιαλών και 4 € για τους κοινόχρηστους χώρους Τ.Κ. Αϊδινίου και Μικροθηβών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.