Στα όρια της νομιμότητας η αγορά οικοπέδου στον Άγιο Στέφανο από τον Δήμο Βόλου

Θα το αγοράσει "κοψοχρονιά" με μόλις 100.000 € για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ ο Γ.Μουλάς!

Στα όρια της νομιμότητας, όπως δήλωσε άλλωστε σύσσωμη η αντιπολίτευση, είναι η πρόβλεψη ποσού 100.000 ευρώ στον κωδικό 10.7112.101, για την αγορά οικοπέδου στον Άγιο Στέφανο, που ανήκει στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Δημοσίων Υπαλλήλων πρόεδρος του οποίου είναι ο Γιώργος Μουλάς. Η απόφαση που λήφθηκε ξεσήκωσε αντιδράσεις από τις παρατάξεις των μειοψηφιών, ενώ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού και του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς (που απείχε της συζήτησης) τόνισε ότι υπάρχουν και ενδιαφερόμενοι ιδιώτες στους οποίους μπορεί να πωληθεί αντί 250.000 €.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήρθε προς έγκριση αναμόρφωση του προϋπολογισμού, όπου μεταξύ άλλων, για την συγκεκριμένη αγορά είχε δεσμευτεί κονδύλι ύψους 100.000 €.

Από την συνεδρίαση απείχε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γ. Μουλάς και τη θέση του πήρε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θαν. Θεοδώρου, διευκρίνισε ότι το σώμα είχε λάβει μία καταρχήν απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα ορίζονταν εκτιμητές ορκωτοί λογιστές. Όπως είπε «Η διαδικασία έχει γίνει, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Σήμερα εγκρίνουμε την αναμόρφωση. Το θέμα αυτό για την αγορά, θα έρθει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Σκάνδαλο και κατάχρηση εξουσίας
Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, έκανε λόγο για κατάχρηση εξουσίας και ψήφισε αρνητικά. «Την απόφαση την είχαμε χαρακτηρίσει ως σκάνδαλο και ότι γίνεται για την εξυπηρέτηση του κ. Μουλά και την εξυπηρέτηση των φορολογικών του υποχρεώσεων», τόνισε και πρόσθεσε ότι για να προβεί ο Δήμος στην αγορά θα πρέπει να προχωρήσει σε μελέτη σκοπιμότητας. «Είναι ο ορισμός της κατάχρησης εξουσίας και δε θα το ψηφίσουμε»,κατέληξε.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, υπενθύμισε ότι η παράταξή του είχε στηρίξει την πρόταση για την αγορά αλλά έναντι συμβολικού ποσού. «Εδώ δεν μιλάμε για συμβολικό ποσό, αλλά για 100.000 €. Με αυτό το τίμημα δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που είχαμε θέσει για την απόκτηση του Δήμου αυτής της έκτασης», είπε και συμπλήρωσε ότι θα μπορούσαν οι δικαιούχοι να μοιραστούν τη φορολογική επιβάρυνση.
«Δεν είναι δυνατόν να διευκολύνουμε τη φορολογική επιβάρυνση ορισμένης ομάδας. Κάνουμε διευκόλυνση σε μία συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών. Είναι στα όρια της παρανομίας αυτό που πάει να γίνει». ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος καταψήφισε την αναμόρφωση, καθώς η παράταξή του είχε καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, όπως και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας, που ανέφερε ότι «ξαφνικά το συμβολικό τίμημα έγινε 100.000 €. Η απόφαση κινείται στα όρια της νομιμότητας. Δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου, αλλά τα συμφέροντα μιας ομάδας ανθρώπων».

Ο Κ. Γαργάλας στηλίτευσε τον όγκο και το πλήθος των φωτιστικών και λαμπιονιών που τοποθετεί η Δημοτική Αρχή, τονίζοντας ότι τα ποσά αυτά θα μπορούσαν να διοχετευτούν αλλού. Ο εκτελών καθήκοντα δημάρχου Θάνος Θεοδώρου ζήτησε από τον Κ. Γαργάλα να μην λαϊκίζει και όπως είπε «αν σας αρέσουν άλλες πόλεις, να πάτε να μείνετε εκεί».

«Μπορούμε να το δώσουμε σε ιδιώτες»
Απαντώντας στη συνέχεια στα όσα ακούστηκαν στη συζήτησης του θέματος ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Μουλάς χαρακτήρισε σκάνδαλο όταν κάποιος χαρίζει δωρεάν μια έκταση 25 στρ., χωρίς να υπογραφούν καν συμβόλαια και σημείωσε ότι η τιμή θα πέσει καθώς υπερκοστολογήθηκε.
« Όλα γίνονται νόμιμα, θα είναι μια αγορά συμφέρουσα για την πόλη και είναι κρίμα μπρος στο δημοτικό συμφέρον να προτάσσετε τα μικροπολιτικά σας συμφέροντα», είπε και πρόσθεσε ότι ο Συνεταιρισμός είχε πάει τα συμβόλαια στην προηγούμενη Δ.Α. και ο τότε αντιδήμαρχος Ηλ. Ξηρακιάς «δεν κούνησε ούτε στυλό», αν και η κ. Οικονόμου του έλεγε ότι δεν πρέπει να καταλήξει σε ιδιώτες, αλλά στο Δήμο. Ο Γ. Μουλάς δήλωσε ότι το οικόπεδο μπορεί να δοθεί σε ιδιώτες και να εισπραχθεί ποσό 250.000 €.
Τελικά το θέμα ψηφίστηκε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας μόνο.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.