Πρ. Επιμελητηρίου Μαγνησίας: «Πάνω από 3.000 ζώα χάθηκαν, είναι σχεδόν το 80% της ζωικής παραγωγής μας» (βίντεο)

Πρωτοβουλία στήριξης των πληγέντων επαγγελματιών της Νέας Αγχιάλου

Ο Αριστοτέλης Μπασδάνης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας μίλησε για τις «πληγές» που άφησε πίσω της η φωτιά στη Μαγνησία και αφορούν στις επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής, αλλά και της Νέας Αγχιάλου. Θυμίζουμε ότι την οικονομική στήριξη στους πυρόπληκτους επαγγελματίες της Μαγνησίας, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την επιχειρηματική κοινότητα που βιώνει τις συνέπειες της πύρινης καταστροφής αιτείται με έγγραφό της προς τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Ιωάννη Μασούτη, ο κ. Μπασδάνης.

Την ίδια ώρα, το Επιμελητήριο Μαγνησίας αναλαμβάνει πρωτοβουλία στήριξης των πληγέντων επιχειρηματιών της Ν. Αγχιάλου και καλεί όλους τους επαγγελματίες που υπέστησαν ζημιές στις τζαμαρίες των επιχειρήσεών τους λόγω του ωστικού κύματος να δηλώνουν το μέγεθος της καταστροφής στο Δήμο Βόλου ή στην Π.Υ. Βόλου, ώστε να γίνει η καταγραφή και ακολούθως το Επιμελητήριο Μαγνησίας να αναλάβει την αποκατάστασή τους.

Ειδικότερα, στην επιστολή που απεστάλη στον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ αναφέρονται τα εξής: «Όπως ήδη γνωρίζετε, τις τελευταίες ημέρες η Μαγνησία δοκιμάζεται εξαιτίας των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει κι έχουν αφανίσει τεράστιες εκτάσεις γης, κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.

Δυστυχώς, ο απολογισμός των γεγονότων έχει αναδείξει αριθμό επιχειρήσεων που έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Η επόμενη μέρα βρίσκει τους επαγγελματίες σε κατάσταση απελπισίας, γεμάτους αβεβαιότητα για το αν και πότε θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις καταστροφές που άφησε πίσω της η φωτιά, ώστε να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η Κ.Ε.Ε.Ε. και το Επιμελητήριό μας δεν μπορούν παρά να σταθούν στο πλευρό των πληγέντων συναδέλφων μας, για να παρέχουν στήριξη τόσο οικονομική όσο και με στοχευμένες ενέργειες, ώστε να συμβάλλουμε στην ανακούφιση τους.

Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε όπως η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, παράσχει οικονομική στήριξη στους πυρόπληκτους επαγγελματίες της Μαγνησίας, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την επιχειρηματική κοινότητα που βιώνει τις συνέπειες της πύρινης καταστροφής.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας και, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Δείτε βίντεο



Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.