Πραγματικότητα ο μαγνητικός τομογράφος για το Νοσοκομείο Βόλου

Εγκρίθηκε η σκοπιμότητα ένταξης του έργου από το υπουργείο

Πραγματικότητα θα αποτελέσει ο μαγνητικός τομογράφος για το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, μετά από χρόνια διεκδίκηση του πολύτιμου για την υγεία των συμπολιτών εργαλείου.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός ανακοίνωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης ενέκρινε τη σκοπιμότητα ένταξης του έργου, που είναι προϋπολογισμού 900.000 Ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Μέχρι το 2020 το Νοσοκομείο θα απορροφήσει συνολικά ποσό 3.100.000 Ευρώ που, μαζί με τις δωρεές θα πετύχει να ανανεώσει πλήρως τον ιατροτεχνολογικό του εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό, που έδωσε τη συνέντευξη παρουσία του αναπληρωτή διοικητή Χαρίλαο Αποστολίδη, το ποσό των 3,1 εκ. Ευρώ αποτελεί ρεκόρ για κάθε Νοσοκομείο που πλέον μπαίνει δυναμικά στη νέα 20ετία.
Ο διοικητής τόνισε ότι το Νοσοκομείο εξασφάλισε ποσό 1,9 εκ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ, 225.000 Ευρώ έκτακτη επιχορήγηση στον προϋπολογισμό του και 900.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Από αυτά ο στεφανιογράφος και ο εξοπλισμός της καρδιολογικής κλινική προϋπολογισμού 698.000 Ευρώ θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μέσω ΠΕΠ Θεσσαλίας στις αρχές του 2018.
Η ψηφιακή αίθουσα χειρουργείου προϋπολογισμού 480.000 ευρώ είναι στη φάση του ηλεκτρονικού διαγωνισμού.
Το νέο ψηφιακό ακτινολογικό εργαστήριο συν ένας υπερηχογράφος για το ακτινολογικό τμήμα συνολικού προϋπολογισμού 380.000 ευρώ βρίσκεται σε φάση ηλεκτρονικού διαγωνισμού.
Τέσσερις αναπνευστήρες για τη ΜΕΘ μαζί με το σταθμό επεξεργασίας ιστολογικών σκευασμάτων που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ με 170.000 είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την προμήθειά τους.

Εργαλεία χειρουργείου και ορθοπεδικής, προϋπολογισμού 225.000 Ευρώ έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ενώ αναισθησιολογικός εξοπλισμός για τα χειρουργεία, προϋπολογισμού 225.000 θα ενταχθούν στη νέα πρόσκληση του ΕΣΠΑ.

Σε ότι αφορά το μαγνητικό τομογράφο, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ από το Π.Δ.Ε. θα είναι έτοιμος να εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου μέχρι το τέλος του 2018. Ήδη έχει εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος στο -2 υπόγειο και θα γίνουν και οι απαραίτητες παρεμβάσεις που έχουν συμπεριληφθεί στον προαναφερόμενο προϋπολογισμό. Με την λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου θα εξυπηρετούνται 1200 ασθενείς το χρόνο σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη, με αποτέλεσμα να εξοικονομείται ποσό 232 ευρώ από την κάθε μαγνητική τομογραφία.
Αναφορικά με το ιατρικό προσωπικό ο κ. Δραμητινός επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμη πολλές ανάγκες καθώς ανοίγουν και νέα τμήματα. Το Νοσοκομείο έχει καλύψει κατά 65% τις ανάγκες του σε ιατρικό προσωπικό στα υφιστάμενα λειτουργούντα τμήματα ενώ στηρίζεται και από 23 επικουρικούς γιατρούς.

Νέα δωρεά από τον ανώνυμο ευεργέτη
Ο διοικητής τόνισε ακόμη ότι ένας από τους δωρητές του Νοσοκομείου που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος προσέφερε 18.000 ευρώ για εξοπλισμό του οφθαλμιατρείου στα εξωτερικά ιατρεία καθώς και για εξοπλισμό για την καρδιολογική μονάδα βηματοδοτών, ύψους 18.000 ευρώ. Συνολικά ο συγκεκριμένος δωρητής έχει συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου παρέχοντας ποσό 350.000 Ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.