Πραγματοποιήθηκε το αντιφασιστικό διήμερο δράσεων της ΚΝΕ στον Βόλο

Φωτογραφία από το περσινό τουρνουά της ΚΝΕ στο «Άσυλο» και μια φωτογραφία από την προβολή ταινίας.

Διήμερο εκδηλώσεων πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες η Τ.Ο. Μαγνησίας και η Τ.Ο. ΑΕΙ Βόλου της ΚΝΕ με σύνθημα «Μη μένεις θεατής! Μπες στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και τον σύστημα που τον γεννά!» Πραγματοποιήθηκε αντιφασιστικό τουρνουά 3on3 μπάσκετ στο «Άσυλο» για δεύτερη χρονιά. Από νωρίς το απόγευμα οι ομάδες έκαναν την προθέρμανσή τους ενώ αρκετοί ήταν οι μαθητές και οι φοιτητές που συμμετείχαν στην δραστηριότητα.
Το βασικό ζήτημα που συζητήθηκε τις δύο μέρες και αποτυπωνόταν και στο κάλεσμα των οργανώσεων είναι όπως μας είπε ο Γιάννης Μπράτσος, μέλος του γραφείου του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ ότι:
«Οι νέες και οι νέες της περιοχής στέλνουν μήνυμα μέσα και από αυτό το διήμερο δραστηριοτήτων, πως στις γειτονιές μας δεν χωράνε φασίστες και όσοι τους κάνουν πλάτες! Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι ναζί μαχαιροβγάλτες είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας (…) Τους έχουμε πάρει χαμπάρι! Πουλάνε «τσαμπουκά» σε φτωχούς και αδύναμους, σε Έλληνες και μετανάστες εργάτες, αλλά μπροστά στα αφεντικά τους είναι κότες. Ο Βόλος έχει ιστορία! Ξέρει από προσφυγιά και ξεριζωμό. Οι παππούδες μας τσάκισαν τους Γερμανούς ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους στην κατοχή, τους πολιτικούς προγόνους των χρυσαυγιτών. Ότι και να κάνουν θα μας βρίσκουν μπροστά τους, όπως έφαγαν τα μούτρα τους στα σχολεία όταν πήγανε να χύσουν το ρατσιστικό του δηλητήριο έτσι και στις εκλογές μπορούνε να γκρεμιστούνε από τη Βουλή.
Με αφορμή τις 26 Ιούνη, την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών αναδεικνύουμε ένα στοιχείο που δείχνει ότι οι φασίστες είναι ορκισμένοι εχθροί των αγώνων, της δημιουργικότητας της νεολαίας και καλλιεργούν την υποταγή και την ηττοπάθεια.
 Έχουν ψηφίσει μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα στη βουλή, τους «χώρους ελεγχόμενης χρήσης» ναρκωτικών, στηρίζουν την παράδοση της απεξάρτησης σε ιδιώτες κτλ
 Οι αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα, είναι γι’ αυτούς, «οι μετανάστες που διακινούν τα ναρκωτικά». Η φαινομενική εναντίωσή τους στα ναρκωτικά είναι για να «… φτάσει η φυλή στο ανώτατο όριό της» και όχι για το δικαίωμα στη ζωή του ίδιου του εξαρτημένου.
 Η Χ.Α. θεωρεί τον εξαρτημένο άρρωστο και η μόνη “θεραπεία” του είναι τα υποκατάστατα μέσα στα νοσοκομεία. Λέει να επιλέγεται η ουσία που δίνεται στην υποκατάσταση με βάση το οικονομικό συμφέρον του κράτους.
 Λένε: «Απεξάρτηση μόνο για Έλληνες» που θα γίνεται υποχρεωτικά, μέσω επιχειρήσεων σκούπας της αστυνομίας, με μόνο μία ευκαιρία για απεξάρτηση όπως λένε, που θα έχει τη μορφή κοινωνικής εργασίας. Μιλάνε για κάρτες τοξικομανών δηλαδή προωθούν τον στιγματισμό και την περιθωριοποίηση.
 Καμία αναφορά δεν γίνεται στις θέσεις τους για την πρόληψη.
 Φαινομενικά το “θάνατος στους εμπόρους” το προωθεί γιατί θέλει το κράτος «διακινητή – dealer», ώστε το δημόσιο να έχει έσοδα από το εμπόριο.
 Βουλευτές και στελέχη της είναι άνθρωποι της νύχτας – υπόδικοι για εμπόριο ναρκωτικών.
Το «δικαίωμα» στην αυτοκαταστροφή μας, είτε «ελεύθερα» από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είτε «με το στανιό» από τη Χ.Α., τους την επιστρέφουμε! Δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε όλους όσους τσακίζουν τα όνειρά μας.
Δυναμώνουμε το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να σταθεί απέναντι στο φασισμό, γιατί δεν υπερασπίζεται αυτό το σάπιο σύστημα που τον γεννά, όπως οι υπόλοιποι αλλά το πολεμά!»
Το διήμερο έκλεισε με προβολή της ταινίας «La Voz Dormida» στο χώρο της Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.