Πραγματοποιήθηκε η τελευταία σύναξη της Ενοριακής Σχολής Γονέων με γενικότερα συμπεράσματα

«Στα ίχνη που άφησε ο Χριστός»

Η τελευταία σύναξη των μελών της Ενοριακής Σχολής Γονέων του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Απριλίου από τον π. Θεόδωρο Μπατάκα, τον Υπεύθυνο της Σχολής, στο σύνολο των 18 συνάξεων που πραγματοποιήθηκαν γενικότερα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Συλλόγου του «Εσταυρωμένου» στην ιστοσελίδα του, όλες οι συναντήσεις πραγματοποιούνταν στον κυρίως Ναό με τις απαραίτητες προφυλάξεις (αποστάσεις, μάσκες, καθαρισμός των χεριών κ.α.) και καθ’ όλη την ιεραποστολική περίοδο (Οκτώβριος – Απρίλιος) εξετάστηκαν ποικίλα θέματα που ενδιέφεραν την οικογένεια, τα παιδιά και την πνευματική ζωή του χριστιανού. Σημειώνεται ότι στην τελευταία σύναξη παρουσιάστηκαν τα γενικά συμπεράσματα απ’ όλα τα μαθήματα.

Τα θέματα των ομιλιών ήταν η πνευματική ελεημοσύνη, τα πάθη και η θεραπεία τους, ποια είναι η Κιβωτός της σωτηρίας, ένας αλλιώτικος διάλογος περί νηστείας, Α΄Ερωτώ τους ποιμένες της Εκκλησίας, Β΄Ερωτώ τους ποιμένες της Εκκλησίας, νέος χρόνος, νέο ξεκίνημα, ο Τίμιος Σταυρός ως σύμβολο και τρόπος ζωής, όχι απελπισία για τη σωτηρία μας, η συγχώρεση, ως προϋπόθεση της δικής μας συγχώρησης, οπτασία ανωνύμου μοναχού, η Ευχούλα (“Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”), η τελική κρίση, το πρόσωπο της Παναγίας, η προηγιασμένη Θ.Λειτουργία, η μετάνοια και το κατά Θεόν πένθος, ο βίος της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας και “Στα ίχνη που άφησε ο Χριστός”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.