Πράσινο σημείο και οικιακή κομποστοποίηση θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Συνεδριάζει το απόγευμα δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών

Το θέμα της δημιουργίας κεντρικού Πράσινου Σημείου για την προώθηση της οικιακής κομποστοποίησης, της πρόσληψης τεχνικού συμβούλου για την υποστήριξή της και της προμήθειας εξοπλισμού και τεμαχιστή ογκωδών, θα απασχολήσει τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου. Οι συνεδριάσεις, θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών.
Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει στις 6.30 το απόγευμα θα ληφθεί απόφαση περί έγκρισης υποβολής πρότασης χρηματοδότησης της Πράξης «Δημιουργία Κεντρικού Πράσινου Σημείου Δήμου Βόλου και προώθηση της Οικιακής Κομποστοποίησης» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 3 “Προστασία του περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον” του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.
Το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή έχει προγραμματίσει να εγκρίνει τη μελέτη – τεχνικές προδιαγραφές, την προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης Δήμου Βόλου, την προμήθεια εξοπλισμού Κεντρικού Πράσινου Σημείου Δήμου Βόλου, την προμήθεια τεμαχιστή ογκωδών Κεντρικού Πράσινου Σημείου Δήμου Βόλου όπως και τις υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για την υποστήριξη της Οικιακής Κομποστοποίησης στο Δήμο Βόλου.
Τέλος, θα εγκριθεί η μελέτη του έργου “Δημιουργία Κεντρικού Πράσινου Σημείου Δήμου Βόλου”, προϋπολογισμού 1.360.000 €. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει απόφαση για τη χορήγηση παράτασης εργοταξιακής παροχής ρεύματος για κοινωνικούς λόγους έως 30/12/2020 και θα εγκρίνει αποφάσεις της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ για καθορισμό διδάκτρων για τους βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς των παιδιών που δεν είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, περιόδου Σεπτέμβριος 2020 – Ιούλιος 2021, όπως και για τον καθορισμό τιμολογίου συμμετοχής στα προγράμματα των ΚΔΑΠ, για τα παιδιά που δεν είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα.

Η οικονομική επιτροπή

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου θα λάβει αποφάσεις έγκρισης της μελέτης και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού, για την υπηρεσία «Εργασίες καθαρισμού Δημοτικών Οικοπέδων για πυροπροστασία στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου», ενδεικτικού προϋπολογισμού 24.862 € με Φ.Π.Α. υποβολής πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης του δημόσιου συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια με τίτλο “Προμήθεια αυτόματων ηλεκτροκίνητων βυθιζόμενων μπαρών πεζοδρομίου’’ προϋπολογισμού 37.448,00 € με ΦΠΑ.
Στην επιτροπή, θα υποβληθεί το πρακτικό ηλεκτρονικής αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών του διαγωνισμού του έργου «Ανάπλαση περιοχής του Παλαιού Λιμεναρχείου στα Παλαιά» και απόφαση παραίτησης από τις προσφυγές κατά αποφάσεων της Τ.Δ.Ε. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βόλου και κατά πρώην “Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΙΚΑ- ΕΤΑΜ σχετικών με την ασφαλιστική τακτοποίηση σχολικών φυλάκων.
Τέλος, θα υποβληθεί το πρακτικό διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού Γ’ Φάσης (ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης του προσωρινού αναδόχου) για την παροχή υπηρεσιών «Kαταγραφή ρυθμιστικής σήμανσης και επικαιροποίηση της βάσης δεδομένων του Δήμου Βόλου, στην περιοχή μεταξύ της Περιφερειακής Οδού, Αναύρου και Κραυσίδωνα», συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 74.298.82 € με ΦΠΑ.

Σε δημόσια έκταση στη Μπουρμπουλήθρα

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, θα δημιουργηθεί ένα Κεντρικό Πράσινο Σημείο και θα ενισχυθεί η οικιακή κομποστοποίηση στο Δήμο Βόλου, που είχε ξεκινήσει το 2012 με το πρόγραμμα LIFE CLIM LOCAL 2020.
Η προτεινόμενη πράξη περιλαμβάνει πέντε υποέργα:
α) «Δημιουργία Κεντρικού Πράσινου Σημείου Δήμου Βόλου», προϋπολογισμού 1.360.000,00€
β) «Προμήθεια εξοπλισμού Κεντρικού Πράσινου Σημείου Δήμου Βόλου», προϋπολογισμού 480.190,00 €
γ) «Προμήθεια τεμαχιστή ογκωδών Κεντρικού Πράσινου Σημείου Δήμου Βόλου», προϋπολογισμού 372.000,00 €
δ) «Προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης Δήμου Βόλου», προϋπολογισμού 277.716,60 €
ε) «Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για την υποστήριξη της Οικιακής Κομποστοποίησης στο Δήμο Βόλου», προϋπολογισμού 19.790,40 €.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πράξης ανέρχεται στα 2.509.697 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%. Η χωροθέτηση του Πράσινου Σημείου του Δήμου Βόλου θα πραγματοποιηθεί σε δημόσιο γήπεδο εκτάσεως 3.370,07 τ.μ., που βρίσκεται στην περιοχή Μπουρμπουλήθρας στη συνοικία Νεάπολη του Δήμου Βόλου, το οποίο ο Δήμος μισθώνει από την ΕΤΑΔ Α.Ε. για δέκα χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.