Πρέσβης της τοπικής γαστρονομίας του Πηλίου ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης

Ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους ικανοποίησαν οι ξεχωριστές γαστρονομικές δημιουργίες που απόλαυσαν οι επισκέπτες δημοσιογράφοι που συνόδευσαν τον γνωστό σεφ Βασίλη Καλλίδη στο τετραήμερο ταξίδι ανακάλυψης γεύσεων στο Πήλιο.

Ο Βασίλης Καλλίδης συγκαταλέγεται πλέον στους πρέσβεις της γαστρονομίας του Πηλίου και παρουσίασε με ενθουσιασμό στους επισκέπτες δημοσιογράφους, αλλά ανακάλυψε και ο ίδιος τα υλικά και τις συνταγές που συνθέτουν τον μοναδικό γαστρονομικό χάρτη του Πηλίου.

Η δράση που διοργανώθηκε από τον φορέα Πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, περιλάμβανε και την παρουσίαση του πιστοποιημένου προγράμματος “Ελληνικό πρωϊνό” του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο ξενοδοχείο “Κρίτσα” της Πορταριάς ιδιοκτησίας της αντιπροέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Μαγνησίας κ. Ελένης Καραΐσκου, με τοπικά πηλιορείτικα προϊόντα.

Οι αλμυρές και γλυκές γεύσεις που παρουσιάστηκαν περιλάμβαναν παραδοσιακές πίτες του Πηλίου. Γαλακτοκομικά προϊόντα, Χαλβά, μαρμελάδες και κέικ καθώς και ζεστούς λουκουμάδες με μέλι. Ο σεβ Βασίλης Καλλίδης δοκίμασε όλες τις γεύσεις και μετά μοιράστηκε τις εντυπώσεις του με την κ. Καραϊσκου, χωρίς να μας αποκαλύψει ποιο ήταν πιάτο που τον εντυπωσίασε περισσότερο. Το χαμόγελο του στο τέλος του πρωινού όμως ομολογούσε ότι έμεινε αρκετά ικανοποιημένος.

Η συνέχεια δόθηκε στο Κτήμα που διατηρεί η οικογένεια Καραΐσκου στην Πορταριά, όπου ο κ. Καλλίδης έκοψε λαχανικά και μυρωδικά, ενώ άρμεξε και την κατσίκα που βρίσκεται στο αγρόκτημα για να δημιουργήσει έναν υπέροχο χειροποίητο παραδοσιακό τραχανά που παρασκευάζεται στο αγρόκτημα. Χρησιμοποιώντας υλικά που έκοψε εκείνη την ώρα από την μεγάλη ποικιλία που υπάρχει στο αγρόκτημα, κάλεσε τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στην εμπειρία παρασκευής του φαγητού, αναθέτοντάς τους “εργασίες” αποζημιώνοντας τους στη συνέχεια με έναν τραχανά πλούσιο σε γεύση.

Τα μέλη του δ.σ. της “Μαγνήτων Κιβωτού” Δημήτρης Κουτσός και Νίκος Τσούκας, αλλά και τα μέλη της οικογένειας Καραΐσκου, η μητέρα Ελένη και οι γιοι Στέφανος και Φίλιππος φρόντισαν να κυλήσουν όλα ομαλά και οι δημοσιογράφοι να μείνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις χαρίζοντάς τους στο τέλος της επίσκεψης διάφορα δώρα.

Η Ελένη Καραΐσκου και ο Βασίλης Καλλίδης, αντάλλαξαν απόψεις για τις λιχουδιές του ελληνικού πρωϊνού.
Η Ελένη Καραΐσκου και ο Βασίλης Καλλίδης, αντάλλαξαν απόψεις για τις λιχουδιές του ελληνικού πρωϊνού.
Το ξενοδοχείο "Κρίτσα" στην Πορταριά είναι μεταξύ των 100 πρώτων ξενοδοχείων στην Ελλάδα που πρόσφεραν το πιστοποιημένο "Ελληνικό Πρωϊνό".
Το ξενοδοχείο “Κρίτσα” στην Πορταριά είναι μεταξύ των 100 πρώτων ξενοδοχείων στην Ελλάδα που πρόσφεραν το πιστοποιημένο “Ελληνικό Πρωϊνό”.
Τα προϊόντα του ελληνικού πρωϊνού ήταν παρασκευασμένα με το βραβευμένο λάδι της οικογένειας Βολιώτη από τα Α.Λεχώνια.
Τα προϊόντα του ελληνικού πρωϊνού ήταν παρασκευασμένα με το βραβευμένο λάδι της οικογένειας Βολιώτη από τα Α.Λεχώνια.
Οι δημοσιογράφοι έτοιμοι να ανακαλύψουν μία προς μία τις γεύσεις και τα πιάτα του ελληνικού πρωινού με τα τοπικά προϊόντα του Πηλίου.
Οι δημοσιογράφοι έτοιμοι να ανακαλύψουν μία προς μία τις γεύσεις και τα πιάτα του ελληνικού πρωινού με τα τοπικά προϊόντα του Πηλίου.
Η κα Νίκη Καραϊσκου είναι το δυνατό χαρτί του εστιατορίου "Κρίτσα" στην Πορταριά.
Η κα Νίκη Καραϊσκου είναι το δυνατό χαρτί του εστιατορίου “Κρίτσα” στην Πορταριά.

ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΚΡΙΤΣΑ

Χειροποίητες μαρμελάδες και σπιτικούς λουκουμάδες δοκίμασαν μεταξύ άλλων οι επισκέπτες δημοσιογράφοι.
Χειροποίητες μαρμελάδες και σπιτικούς λουκουμάδες δοκίμασαν μεταξύ άλλων οι επισκέπτες δημοσιογράφοι.
Ο Δημήτρης Αφέντρας κερνάει ντόπιο τσίπουρο τους δημοσιογράφους.
Ο Δημήτρης Αφέντρας κερνάει ντόπιο τσίπουρο τους δημοσιογράφους.
Με υλικά που συλλέχθηκαν από τον κήπο του αγροκτήματος Καραϊσκου φτιάχτηκε μια υπέροχη σαλάτα.
Με υλικά που συλλέχθηκαν από τον κήπο του αγροκτήματος Καραϊσκου φτιάχτηκε μια υπέροχη σαλάτα.
Ο δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος πήγε να μαζέψει χαμομήλι.
Ο δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος πήγε να μαζέψει χαμομήλι.
Όταν λέμε φρέσκο, το εννοούμε. Ο Βασίλης Καλλίδης αρμέγει μια κατσίκα για να φτιάξει τραχανά με φρέσκο γαλά.
Όταν λέμε φρέσκο, το εννοούμε. Ο Βασίλης Καλλίδης αρμέγει μια κατσίκα για να φτιάξει τραχανά με φρέσκο γαλά.
Σύσσωμη η οικογένεια Καραϊσκου με τον σεφ Βασίλη Καλλίδη.
Σύσσωμη η οικογένεια Καραϊσκου με τον σεφ Βασίλη Καλλίδη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.