Προεκλογική κόντρα Μπέου – Νάνου με φόντο τα δημοτικά τέλη

Από προεκλογική κόντρα μεταξύ του δημάρχου Αχ. Μπέου και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Νάνου, σημαδεύτηκε η συζήτηση για τα τέλη καθαριότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, που εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.
Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο Απ. Νάνος τόνισε ότι η παράταξη είχε ζητήσει την μείωση έως την τελική κατάργησή των τελών για ανέργους και ζήτησε να μειωθεί το τέλος στις εργοταξιακές παροχές, ενώ πρότεινε αύξηση τελών σε τράπεζες ιδιωτικές κλινικές έως 20% και καταψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Απαντώντας ο δήμαρχος του είπε ότι με τέτοιες λογικές και νοοτροπίες ούτε 3% δε θα πάρετε. Η απόφαση του 2017 της σημερινής Δ.Α. παραμένει σε ισχύ ότι άτομα σε συνθήκες ακραίας φτώχειας απαλλαγή από τα τέλη, άτομα με οικονομική αδυναμία μείωση 50%, άτομα με αναπηρία μείωση, πολύτεκνες οικογένειες μείωση 50%, τρίτεκνες οικογένειες μείωση. «Η σημερινή Δ.Α. είναι δίπλα στον πολίτη. Η σημερινή μείωση των τελών που γίνεται αγγίζει 500.000ευρώ κι έχει γίνει έναν ορθολογισμός στις Δ.Ε. και στη Ν. Ιωνία για να σταματήσουν οι αδικίες. Αφήστε κ. Νάνο τους λαϊκισμούς», τόνισε.

«Ποιός θα πάρει ντοκτορά στον λαϊκισμό και στο ψέμα φαίνεται», απάντησε ο Απ. Νάνος, μ τον δήμαρχο να του λέει ότι «χόρτασε ο Βόλος ψέματα. Μόνος σου θα μείνεις στο τέλος» και τον κ. Νάνο να του λέει «θα δούμε αν θα είσαι υποψήφιος στο τέλος».

Η φράση αυτή εξόργισε τον δήμαρχο που το απάντησε «αυτό παρακαλάτε. Το δικαίωμα του εκλέγειν κι εκλέγεσθαι έχουν όλοι οι πολίτες» και τον επικεφαλής τη ΛΑΣ να του λέει ότι «ακόμη και στην παράταξή σου ξέρουν πόσο δημοκράτης είσαι» και τον δήμαρχο να του λέει ότι «το αποτέλεσμα μετράει και εμείς ξέρουμε να διοικούμε».

Με αφορμή το «αν θα αν θα είσαι υποψήφιος», ο δήμαρχος σε έξαλλη κατάσταση του είπε:”Κοιμάστε κι ονειρεύεστε. Παρακαλάτε να καταδικαστώ για να μην κατέβω υποψήφιος. Μπορείτε να με αντιμετωπίσετε; Σας προκαλώ γιατί εγώ προσφέρω στην πόλη. Πριν τις εκλογές σε όλα αυτά που σκηνοθετήσατε με τη σαπίλα του συστήματος θα βγω αθώος»…


Για τα τέλη καθαριότητας ο επικεφαλής της “Δύναμης Βόλου” Μιχ. Μιτζικός, ζήτησε να υπάρχει μεγαλύτερη μείωση στις Δημοτικές Ενότητες. Όπως είπε “Εμείς δεν κάνουμε στείρα αντιπολίτευση” και συμφώνησε με την μείωση των τελών, ενώ ζήτησε να δει η Δ.Α. να μειωθούν ακόμη περισσότερο τα τέλη στις Δ.Ε. γιατί όπως ανέφερε “η πρέπουσα καθαριότητα στο 4ο έτος δεν υπάρχει” με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά να του απαντά ότι “εντάξει κ. Μιτζικέ στην άλλη τετραετία θα το δούμε”.

Ο επικεφαλής της “Δύναμης Βόλου” Μιχ. Μιτζικός, ζήτησε να υπάρχει μεγαλύτερη μείωση στις Δ.Ε… Όπως είπε “Εμείς δεν κάνουμε στείρα αντιπολίτευσης”. Συμφώνησε με την μείωση των τελών και ζήτησε να δει η Δ.Α. να μειωθούν ακόμη περισσότερο τα τέλη στις Δ.Ε. γιατί όπως ανέφερε “η πρέπουσα καθαριότητα στο 4ο έτος δεν υπάρχει” με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά να του απαντά ότι “εντάξει κ. Μιτζικές στην άλλη τετραετία θα το δούμε”.

Τελικά τα τέλη εγκρίθηκαν μόνο από την πλειοψηφία, καθώς αρνητικά ψήφισε η ΛΑΣ, με επιφύλαξη η «Δύναμη Βόλου» και λευκό ο ανεξάρτητος Θ. Διαμαντένιας.

Μέλη της επιτροπής κατά της καύσης

Στη συνεδρίαση παραβρίσκονται και μέλη της Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, με αφορμή την ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, κατασκευής του εργοστασίου srf.

Πριν την έναρξη τη συνεδρίαση τα μέλη της επιτροπή αγώνα Στέλιος Λημνιός και Μάρκος Βαξεβανόπουλος ζήτησαν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Μουλά να τοποθετηθούν για πέντε λεπτά για το εργοστάσιο srf, στο θέμα του προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με τους ίδιους, ο κ. Μουλάς απάντησε ότι τους καταλαβαίνει και τόνισε ότι θα στους δοθεί ο λόγος αν δεχτεί ο δήμαρχος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.