Προφυλακιστέος ο ιερέας, ελεύθερη με περιοριστικούς η μητέρα της 11χρονης

Ο 80χρονος φέρεται να είχε βρεθεί έξι φορές με την ανήλικη

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 80χρονος σε αργία ιερέας ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στον Βόλο με την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος 11χρονης ανήλικης, έναντι χρηματικής αμοιβής, ενώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 30χρονη μητέρα του κοριτσιού, μετά την απολογία τους χθες στην ανακρίτρια Βόλου. Ο εισαγγελέας διέταξε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ηλικιωμένου, στο πλαίσιο της εξακρίβωσης συμμετοχής του σε άλλες παρόμοιες πράξεις και για διευκόλυνση της ανάκρισης, ενώ από τη μητέρα δεν επιτρέπεται να έχει καμία επαφή με την ανήλικη κόρη της, μέχρι να γίνει η δίκη της.
Οι δύο συλληφθέντες, απολογήθηκαν χθες στον Ανακριτή και αργά το μεσημέρι, έγινε γνωστή η απόφαση και στην 30χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, παρουσίας της τρεις φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της και επίσης να μην έχει καμία επαφή με την ανήλικη κόρη της.
Στον ιερέα, ασκήθηκε δίωξη για ασέλγεια επ’ αμοιβή σε ανήλικη, ηλικίας μικρότερη των 15 και μεγαλύτερη των 10 ετών και στη γυναίκα δίωξη για συνέργεια στην ασέλγεια, ενώ η αλλοδαπή γυναίκα δεν φυλακίστηκε, διότι προσκόμισε έγγραφο του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, ότι έχει αναπηρία άνω του 65% και, σύμφωνα με το νόμο δεν μπορεί να φυλακιστεί.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν για να τον μπλέξουν, αν και από την προανάκριση φαίνεται να προέκυψε ότι είχε βρεθεί έξι φορές με το ανήλικο κορίτσι και έναντι χρημάτων ή δώρων πήγαιναν απόμερα και το θώπευε.
Σύμφωνα με τον συνήγορο, ο ίδιος προτίθεται να καταθέσει προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησής του.

Στην ίδια γραμμή και η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε μεταξύ της κόρης της και του ιερέα. Ωστόσο η ίδια είχε αρχικά ισχυριστεί ότι έστελνε το κορίτσι στον ηλικιωμένο για να βγάζει το χαρτζιλίκι του και μάλιστα την είχε «δασκαλέψει» να την χαϊδεύει, αλλά να μην αγγίξει τα γεννητικά της όργανα, αλλιώς να φώναζε για βοήθεια!

Σε δομή το κορίτσι

Το 11χρονο κορίτσι, μέχρι και χθες φιλοξενούνταν στον πατριό του, πρώην σύζυγο της μητέρας του, ενώ από σήμερα θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου για ψυχοκοινωνική στήριξη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ανήλικο κορίτσι, με παραγγελία δικαστικών λειτουργών, πρόκειται να φιλοξενηθεί σε κατάλληλη δομή, ενώ απαγορεύτηκε ρητά να έχει οποιαδήποτε επαφή με τη μητέρα της.

Δημοσιοποίηση των στοιχείων

Στο πλαίσιο της περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης, ο εισαγγελέας Υπηρεσίας διέταξε την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία, του σε αργία ιερέα, ώστε να εξακριβωθεί η συμμετοχή του σε άλλες παρόμοιες πράξεις και για διευκόλυνση της ανάκρισης.
Η διαταγή του εισαγγελέα έχει άμεση εφαρμογή και μέχρι σήμερα αναμένεται η γνωστοποίηση των στοιχείων του ηλικιωμένου από την Αστυνομία.
Σημειώνεται ότι πρόθεση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, που είχε θέσει εδώ και 10 χρόνια τον ιερέα σε επ’ αόριστον αργία, μετά από καταγγελίες για παρενόχληση γυναικών, δημόσια μέθη κ.ά., μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, είναι να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες καθαίρεσής του.

Το χρονικό της σύλληψης

Το μεσημέρι της Παρασκευής στο Βόλο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ο 80χρονος και η 30χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ασέλγειας σε ανήλικο, έναντι αμοιβής. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ηλικιωμένος, εν γνώσει της 30χρονης, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης της, έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων.
Αστυνομικός είχε εντοπίσει την 30χρονη γυναίκα και την ανήλικη κόρη της να πηγαίνουν σε κατάστημα στο Βόλο, όπου λίγο αργότερα μπήκε και ο 80χρονος, ενώ στη συνέχεια η 30χρονη αποχώρησε. Ο ηλικιωμένος και το παιδί μπήκαν σε αυτοκίνητο και την οδήγησε σε κοντινή παραλία του Βόλου και στη συνέχεια συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.