Πρωινό δίπλα στη θάλασσα για τα μέλη του Κ.Η.Φ.Η. Αγριάς

sdr

Η απουσία δραστηριότητας, τα περιορισμένα οικονομικά μέσα, οι σπάνιες μετακινήσεις, η προοδευτική απόσυρση από την κοινωνική ζωή, η τάση προς την αναδίπλωση στον εαυτό τους, αποτελούν στοιχεία που χαρακτηρίζουν την καθημερινή ζωή της πλειοψηφίας των ηλικιωμένων ατόμων.
Tα μέλη και οι κοινωνικές φροντίστριες του Κ.Η.Φ.Η. Αγριάς σε μια προσπάθεια αντίστασης στα παραπάνω αλλά και λόγω της φιλοσοφίας ότι η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης πρέπει να αποτελεί μία θετική εμπειρία για το άτομο και να συνοδεύεται από τη δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής στην κοινωνική ζωή της κοινωνίας δημιούργησαν τις συνθήκες ώστε η κοινωνικοποίηση, η ανθρώπινη επαφή και η φιλία σε κάθε ηλικία να οδηγούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας των ηλικιωμένων μελών της δομής μας. Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 13 Μαΐου απόλαυσαν όλοι μαζί τον πρωϊνό τους καφέ δίπλα στη θάλασσα και είχαν την ευκαιρία να χαρούν τον ανοιξιάτικο ήλιο.
Το Κ.Η.Φ.Η. Αγριάς είναι δομή της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου η οποία είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.