Προκαταρκτική εξέταση για να ολοκληρωθεί η δικογραφία επίθεσης σκύλου κατά δύο ατόμων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Πως περιγράφουν στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ τα θύματα, πατέρας και γιος, την επίθεση που δέχτηκαν

Προκαταρκτική εξέταση ζήτησε η εισαγγελέας υπηρεσίας για το θέμα της επίθεσης σκύλου το απόγευμα της Δευτέρας στη Ν. Ιωνία, κατά πατέρα και γιου που είχαν βγάλει βόλτα τον σκύλο τους, με αποτέλεσμα να προκαλέσει σωματικές βλάβες τόσο στους ίδιους, όσο και στο ζώο τους.
Στο μεταξύ τα θύματα της επίθεσης, δια του συνηγόρου τους περιγράφουν τις στιγμές που έζησαν όταν τους επιτέθηκε με άλμα ο σκύλος και βρέθηκαν στο έδαφος και κάνουν λόγο για επιθετικό σκυλί, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιτεθεί σε οποιονδήποτε περπατάει στο πάρκο ή σε παιδιά που παίζουν και να τους τραυματίσει.
Η 44χρονη ιδιοκτήτρια του σκύλου που βγήκε από το σπίτι και επιτέθηκε κατά των δύο ατόμων, οδηγήθηκε χθες στην εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη, μέχρι να συμπληρωθεί η δικογραφία με ιατρικές βεβαιώσεις των δύο θυμάτων, κτηνιάτρου για το ζώο τους στο οποίο επιτέθηκε το άλλο σκυλί και βεβαίωση κτηνιάτρου για τον εμβολιασμό ή όχι του πρώτου σκύλου.
Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ιδιοκτήτρια του σκύλου κατέθεσε ότι την πόρτα άνοιξε το μικρό παιδί της, με αποτέλεσμα να βγει έξω ο σκύλος και να επιτεθεί στους διερχόμενους.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα δήλωσε ότι ο σκύλος της έχει κάνει αντιλυσσικό εμβόλιο, χωρίς όμως να προσκομίσει βιβλιάριο υγείας που θα το αποδεικνύει.
Όταν η δικογραφία συμπληρωθεί θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και στη συνέχεα θα ασκηθούν διώξεις και θα οριστεί δικάσιμος για την υπόθεση.

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση έγινε στις 19.50 το απόγευμα της Δευτέρας, στο πάρκο Ελικοδρομίου στη Ν. Ιωνία, όπου ο 73χρονος πατέρας και ο 38χρονος γιος του είχαν βγει βόλτα με τον σκύλο τους ράτσας λαμπραντόρ. Ξαφνικά, από απέναντι σπίτι, άνοιξε η πόρτα και βγήκε ένα ημίαιμο μεγαλόσωμο σκυλί γκρι χρώματος, που επιτέθηκε κατά των δύο και του σκύλου τους.
Ευτυχώς, από την επίθεση δεν τραυματίστηκε σοβαρά κανένας, ούτε και το σκυλί της οικογένειας, ενώ στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία που συνέλαβε την ιδιοκτήτρια του άλλου σκύλου, διότι δεν έλαβε ως όφειλε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην βγαίνει ελεύθερα ο σκύλος της από τον χώρο του σπιτιού της.
Στην Αστυνομία πήγαν στη συνέχεια τα δύο θύματα της επίθεσης που μήνυσαν την 44χρονη για σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή, ενώ η γυναίκα υπέβαλλε μήνυση σε βάρος τους εξύβριση» και ψευδή καταμήνυση.
Τέλος, στην 44χρονη επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παράλειψη αντιλυσσικού εμβολίου και μη ηλεκτρονικής καταγραφής του αναφερόμενου σκύλου της, συνολικού ποσού 600 €.

«Έτρεξε και τους επιτέθηκε με άλμα»

Ο συνήγορος του 73χρονου που είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και του 38χρονου, που είναι δικηγόρος, μίλησε στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» και έκρουσε κώδωνα κινδύνου, για το σκυλί που φαίνεται ότι είναι επιθετικό και υπάρχει κίνδυνος να επιτεθεί και σε παιδιά που παίζουν ή ανθρώπους που κάνουν περίπατο.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισης, το σκυλί ξεκίνησε από το σπίτι επιτέθηκε αρχικά στον ηλικιωμένο τον οποίο έριξε στο έδαφος με άλμα προς τον λαιμό και αφού το απώθησε κλωτσώντας το, επιτέθηκε κατά του λαμπραντόρ το οποίο δάγκωσε στο σημείο που βρίσκεται ο πνεύμονας.

Τη στιγμή εκείνη πέρασε ένα αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου αντιλήφθηκε τι γινόταν και κόρναρε, με αποτέλεσμα το σκυλί να υποχωρήσει προς το σπίτι.
Αφού όμως το αυτοκίνητο έφυγε, το σκυλί επιτέθηκε ξανά, αυτή τη φορά με στόχο τον 38χρονο άνδρα, τον οποίο έριξε επίσης στο έδαφος με άλμα προς τον λαιμό και αφού απωθήθηκε ξανά με κλωτσιές, επιτέθηκε κατά του σκύλου, δαγκώνοντάς τον ξανά.
Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο θυμάτων τόνισε ότι μετά τη δεύτερη επίθεση, την οποία παρακολουθούσε από την αυλή του σπιτιού της, η ιδιοκτήτρια του σκύλου έτρεξε να μαζέψει το σκυλί. Σύμφωνα με τα θύματα της επίθεσης, η γυναίκα το έπιασε από το περιλαίμιο, το σκυλί προσπάθησε να την δαγκώσει, αλλά κατάφερε να το ακινητοποιήσει.
«Στο σημείο βρισκόταν και παιδιά που έπαιζαν και αποδοκίμαζαν τη γυναίκα, το σκυλί της οποίας είχε επιτεθεί και σ’ αυτά», επισήμανε ο συνήγορος, που πρόσθεσε ότι η οικογένεια των θυμάτων γνωρίζει από σκυλιά και μάλιστα διαθέτει δύο, το λαμπραντόρ και ένα ποιμενικό.
Τελικά, παρά τις αντιδράσεις της γυναίκας, ότι δεν θα φύγει από το σημείο, ο 38χρονος κάλεσε την Αστυνομία που πήγε και συνέλαβε την ιδιοκτήτρια του σκύλου.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, πατέρας και γιός πήγαν τον τραυματισμένο σκύλο τους στον κτηνίατρο, που διαπίστωσε τις δαγκωνιές που είχε δεχτεί και στη συνέχεια πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου κατέθεσαν μήνυση κατά της 44χρονης για σωματική βλάβη, τετελεσμένη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή, ενώ η γυναίκα υπέβαλε μήνυση σε βάρος τους για εξύβριση και ψευδή καταμήνυση. Τέλος, πατέρας και γιος μήνυσαν τη γυναίκα για ψευδή καταμήνυση.
Τέλος, ο συνήγορος υπεράσπισης τόνισε ότι πατέρας και γιος πήγαν χθες σε παθολόγο που τους έκανε αντιτετανικό και τους έδωσε αντιβίωση, ενώ διερευνά αν τους κάνει αντιλυσσικό ορό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.