Προκαταρκτική για 37χρονο που εξαπάτησε Βολιώτες με επένδυση σε συνάλλαγμα

Κατηγορείται και για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μπήκε ένας 37χρονος Βολιώτης που κατάφερε να εξαπατήσει πέντε συμπολίτες, πείθοντας τους να αναλάβει για λογαριασμό τους, να επενδύσει τα χρήματά τους σε αγοραπωλησίες συναλλάγματος. Με τον τρόπο αυτό, κατάφερε να τους αποσπάσει ποσό 74.170 € το χρονικό διάστημα από 7 Οκτωβρίου 2019 έως 7 Απριλίου 2020. Το ίδιο άτομο φέρεται να κατηγορείται για υπεξαίρεση σε βάρος Βολιώτη ύψους 170.000 €, που επειδή υπερβαίνει τις 120.000 € διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.
Για την υπόθεση η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε προκαταρκτική εξέταση, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, με διερευνώμενο αδίκημα την απάτη σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ παράλληλα «τρέχει» προκαταρκτική για την υπεξαίρεση μετά από καταγγελία Βολιώτη.
Ο 37χρονος, φέρεται ότι δρούσε με άλλους δύο Βολιώτες που είναι συγγενείς και διέθεταν το κατάστημα που διαθέτουν στο Βόλο, ώστε να συναντά τους «επενδυτές» του, ενώ εκτιμάται ότι τα θύματά τους είναι περισσότερα και ο ίδιος αποκόμισε χρηματικό ποσό 80.000 ως 100.000 €. Ο φερόμενος δράστης προσέγγιζε Βολιώτες με οικονομική επιφάνεια και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που είχε στα λογισμικά προγράμματα υπολογιστών τους και μέσω μιας εταιρίας που έχει με έδρα την Αγγλία, έπειθε να προχωρούν σε αγοραπωλησίες συναλλάγματος και φέρεται να έβαζε στην τσέπη τα χρήματά τους.
Στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Απρίλιο του 2020 ποσό συνολικό ποσό 74.170 € καταφέρνοντας να ξεγελάσει επιχειρηματίες του Βόλου που έψαχναν να βρουν έναν ασφαλή τρόπο για να επενδύσουν τα χρήματά τους. Ο 37χρονος φέρεται να απέσπασε 17.000 € περίπου από τον έναν, 11.000 € από τον δεύτερο, 20.000 € από τον τρίτο, 12.000 και 13.000 € αντίστοιχα από τον τέταρτο και τον πέμπτο.

Με λογαριασμούς σε Ελβετία και Αυστραλία

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επενδυτής προσέγγιζε Βολιώτες που γνώριζε ότι είχαν οικονομική επιφάνεια, τους ζήτησε να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και στην Αυστραλία και μέσω αυτών, ο ίδιος επένδυε τα χρήματά τους σε συνάλλαγμα.
Κάποια στιγμή τους έπεισε να του δώσουν τους κωδικούς των τραπεζικών τους λογαριασμών για να διαχειρίζεται ο ίδιος τα χρήματα που είχαν καταθέσει στις τράπεζες του εξωτερικού, υποσχόμενος εύκολο κέρδους για λογαριασμό τους.
Οι παίκτες από την πλευρά τους, μπορούσαν να δουν μέσω υπολογιστή τις αποδόσεις των επενδύσεων που έκανε για λογαριασμό τους, στην αρχή και για λίγο διάστημα ήταν όντως ανοδικές, αλλά μετά από κάποιους μήνες, παρουσίαζαν ζημιές, ενώ παρότι ζητούσαν από τον δράστη τα χρήματά τους, εκείνος δεν τα επέστρεφε.
Τότε αποφάσισαν να στραφούν στην Αστυνομία, που μετά από έρευνα διαπίστωσε ότι ο δράστης σταδιακά πήρε από τους λογαριασμούς τους ποσό 74.170 €, που αντιστοιχεί στα χρήματα που είχαν καταθέσει και πιθανόν κέρδη από τις επενδύσεις.
Οι δύο συγκατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση, είναι Βολιώτες, συγγενικά πρόσωπα και κατηγορούνται ότι διέθεταν το κατάστημα που λειτουργούν, ώστε ο 37χρονος να κάνει συναντήσεις με τους υποψήφιους επενδυτές – θύματά του.
Επίσης, ο 37χρονος, φέρεται να έκανε υπεξαίρεση από Βολιώτη ποσού 170.000 €, όπως αναφέρει καταγγελία σε βάρος του και για το θέμα διεξάγεται ήδη προκαταρκτική, με διερευνώμενο αδίκημα την υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.