Προκαταρκτική για νεαρό κρατούμενο στις φυλακές Χιλιαδούς που έκανε επεισόδιο

Επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι κατά υπαλλήλου και έσπασε τζαμαρία

Επεισόδιο δημιούργησε στα μέσα Δεκεμβρίου ένας νεαρός αλλοδαπός κρατούμενος στις φυλακές Χιλιαδούς, που με αυτοσχέδιο μαχαίρι επιτέθηκε κατά υπαλλήλου, ενώ έσπασε τζαμαρία, επειδή περίμενε πολύ ώρα στην «ουρά» για να τηλεφωνήσει στους δικούς του και εκνευρίστηκε, ώστε να διαπιστωθούν τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απειλής, και απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Σε βάρος του ηλικίας 20 χρονών κρατούμενου σχηματίστηκε δικογραφία μετά από εισαγγελική εντολή, ενώ του επιβλήθηκε και πειθαρχική δίωξη για τα παραπάνω αδικήματα.
Η εντολή για την προκαταρκτική δόθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, και θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, αλλά θα υπάρξει και ανωμοτί κατάθεση του αλλοδαπού δράστη, ενώ θα ληφθεί υπόψη και το πόρισμα της πειθαρχικής δίωξης που κινήθηκε εις βάρος του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός περίμενε σε χώρο των φυλακών για να μιλήσει τηλεφωνικά με την οικογένεια του στην πατρίδα του, αλλά υπήρξε καθυστέρηση με αποτέλεσμα να θυμώσει και να σπάσει μια τζαμαρία που υπήρχε στο χώρο.
Σπεύδοντας οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να τον συνετίσουν, τους επιτέθηκε με γροθιές, ενώ έβγαλε και ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, προσπαθώντας να τους τραυματίσει. Τελικά οι φύλακες τον απώθησαν και τον αφόπλισαν, με αποτέλεσμα να κινηθεί εναντίον του η πειθαρχική διαδικασία.
Τονίζεται ότι ο 20χρονος την προηγούμενη ημέρα ενεπλάκη σε περιστατικό ξυλοδαρμού μεταξύ κρατουμένων, μαζί με άλλους δύο αλλοδαπούς, που μάλωσαν μεταξύ τους για ασήμαντη αφορμή. Οι δύο από τους τρεις τιμωρήθηκαν, με διάφορες ποινές και μάλιστα στον έναν επιβλήθηκε η μεταγωγή σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.