Προκαταρκτική με αφορμή τη μήνυση της ΔΕΥΑΜΒ κατά του Στ. Λημνιού

Διερευνώνται η δυσφήμηση και η διασπορά ψευδών ειδήσεων

Προκαταρκτική εξέταση ζήτησε η Εισαγγελία Βόλου, με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Γιώργος Τόρης, κατά του μέλους της «Επιτροπής αγώνα πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών» Στέλιου Λημνιού, που δήλωσε ότι το νερό των Σταγιατών είναι πόσιμο και δεν χρειάζεται χλωρίωση.
Μια μέρα μετά την κατάθεση της μήνυσης που υπογράφει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας διέταξε να γίνει προκαταρκτική εξέταση για το θέμα, την οποία ανέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, που αναμένεται να λάβει καταθέσεις από τον μηνυτή και τον εγκαλούμενο.
Η υπόθεση διερευνάται περαιτέρω, για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης ή της δυσφήμησης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Σημειώνεται ότι κατά την κατάθεση της μήνυσης την Πέμπτη, ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος είχε καλέσει τον Στ. Λημνιό να καταθέσει στοιχεία ότι το νερό των Σταγιατών δεν είναι μικροβιακά επιβαρυμένο, καθώς η ΔΕΥΑΜΒ έκανε μετρήσεις και διαπίστωσε ότι δεν είναι πόσιμο, λόγω δολιοφθοράς που έγινε στους χλωριωτές της δεξαμενής ύδρευσης των Σταγιατών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.