Προκρίνονται Παπαδούλης – Παντσάς για τον Δήμο Βόλου

Τι είπαν Βουλευτές και στελέχη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη σύσκεψη με Σκουρλέτη

Τον τεχνοκράτη Απόστολο Παπαδούλη και τον γιατρό Απόστολο Παντσά προκρίνει για επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Δήμου Βόλου ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, με τη συμμετοχή της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, των Βουλευτών Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και Μάκη Μπαλλή και των μελών της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας του συντονιστή Κώστα Βογιατζή, του αναπληρωτή του Μιχάλη Καστρινάκη και των κ.κ. Δημήτρη Δημητριάδη και Δημήτρη Παπαϊωάννου, έγινε συζήτηση για τους πιθανούς επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου για τον Δήμο Βόλου, με τα πρόσωπα που απομένουν στο τραπέζι να είναι δύο. Το πρώτο του τεχνοκράτη και Διευθυντή της ΑΕΔΕΠ Απόστολου Παπαδούλη και του πρώην αντιδημάρχου και γιατρού Απόστολου Παντσά. Το σκεπτικό είναι ότι πρέπει να επιλεγεί ένα πρόσωπο ευρύτερης του ΣΥΡΙΖΑ αποδοχής για να διεκδικήσει με αξιώσεις τον Δήμο, ενώ σε περίπτωση ήττας να μην φανεί ως ήττα της κυβερνώσας παράταξης. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν άλλωστε ότι μια κομματική επιλογή για τον Δήμο Βόλου είναι καταδικασμένη να ηττηθεί δεδομένου ότι θα εισπράξει την δυσαρέσκεια για τις ασκούμενες πολιτικές σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, έχει εξεταστεί η διείσδυση των δύο διεκδικητών σε χώρους ευρύτερους του ΣΥΡΙΖΑ, με τους κ.κ. Παπαδούλη και Παντσά να αναμετρώνται «στήθος με στήθος» καθώς και οι δύο κινούνται στον χώρο του κέντρου και έχουν ερείσματα τόσο προς την κεντροαριστερά όσο και προς την κεντροδεξιά όπου η ΝΔ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τον τρόπο με τον οποίο θα κατέλθει στις τοπικές εκλογές και αν θα δώσει στήριξη-χρίσμα. Για την τύχη των δύο διεκδικητών και την τελική απόφαση για το ποιος θα είναι ο εκλεκτός θα συνεδριάσει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας την ερχόμενη Δευτέρα το βράδυ με σκοπό να υποβληθεί η πρόταση προς το κόμμα το οποίο και αναμένεται να λάβει την τελική απόφαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως πρόθεση και των δύο ενδιαφερομένων είναι να συμπλεύσουν όποιος από τους δύο και αν επιλεγεί, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα επιδιώξουν να συνεργαστούν και με όσους είχαν εκδηλώσει μεν ενδιαφέρον να ηγηθούν, αλλά η πιθανότητα μιας υποψηφιότητάς τους δεν προχώρησε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.