“Προς επίλυση τα προβλήματα συντήρησης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας”

Όπως επισημαίνει σε απάντησή του ο προϊστάμενός της κ. Γιάννης Κλαψόπουλος

Το γεγονός πως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει ήδη δρομολογήσει την επίλυση όλων των προβλημάτων συντήρησης του κτιρίου, επισημαίνει με επιστολή του ο προϊστάμενος της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του ιδρύματος κ. Γιάννης Κλαψόπουλος, κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις που οφείλονται σκυρίως στη νομοθεσία δημοσίων έργων που αφορά στα ΝΠΔΔ. Αφορμή για την επιστολή στάθηκε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” και του υποψήφιου Δημάρχου Βόλου Απόστολου Ριζόπουλου, όπου γινόταν λόγος για “εικόνες ντροπής” που καταγράφονταν σε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, μεταξύ άλλων, και στο magnesianews.gr. Ο κ. Κλαψόπουλος επισημαίνει στην απάντησή του ότι έχει ήδη δημοσιευθεί διαγωνισμός ύψους 399.000 ευρώ που έληξε την Παρασκευή και αναμένονται τα αποτελέσματα αυτού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα στα ηλεκτρολογικά συστήματα και τον φωτισμό. Παράλληλα τονίζει ότι όλα αυτά εξηγήθηκαν αναλυτικά στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κ. Ριζόπουλου και τους υποψηφίους της “Λαϊκής Συσπείρωσης” τα οποία ωστόσο δεν περιλαμβάνονταν στην ενημέρωση που απέστειλε η δημοτική παράταξη στα τοπικά ΜΜΕ, για να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Σε σχέση με το άρθρο με τίτλο «Εικόνα ντροπής για μια σύγχρονη ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη» το οποίο δημοσιεύθηκε την 23/3/2019 στο δικτυακό τόπο magnesianews.gr (https://magnesianews.gr/volos/ikona-ntropis-gia-mia-sygchroni-akadimaiki-vivliothiki.html), θα ήθελα να διευκρινίσω ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει δρομολογήσει την επίλυση όλων των προβλημάτων συντήρησης του κτιρίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος που αναφέρονται στη σχετική δημοσίευση. Συγκεκριμένα:

α) για τη συνολική συντήρηση του κτιρίου και την επίλυση όλων των προβλημάτων που αναφέρονται και στο άρθρο έχει δημοσιευθεί διαγωνισμός 399.000,00 ευρώ (Διακήρυξη: 4087/19/ΓΠ/149Τ.Υ./22-02-2019 , με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 22/03/2019),

β) τα φωτιστικά σώματα (πάνελ με 4 λάμπες led το καθένα) έχουν ήδη αγοραστεί, φυλάσσονται σε αποθήκη του Ιδρύματος και στις επόμενες 2-3 εβδομάδες εξωτερικός ανάδοχος θα εγκαταστήσει 380 νέα φωτιστικά πάνελ στο κτίριο, θα μετακινήσει λάμπες που λειτουργούν σε άλλα πάνελ, και θα επισκευάσει και όσους ηλεκτρολογικούς πίνακες, μπουτόν κλπ. έχουν πρόβλημα, αποκαθιστώντας πλήρως το πρόβλημα φωτισμού του κτιρίου (που επηρεάζει τη λειτουργία του τις απογευματινές-βραδυνές ώρες).

Τα παραπάνω εξηγήθηκαν αναλυτικά στη συνάντηση που είχα την Παρασκευή 22/3/2019 στο κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης με τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου κ. Αποστόλη Ριζόπουλο και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ κ. Απόστολο Νάνο και κ. Θανάση Βογιατζή, παρουσία και υπαλλήλων της Βιβλιοθήκης. Επίσης, στη συνάντηση διευκρινίστηκε το γεγονός, ότι οι τυχόν καθυστερήσεις στην επίλυση προβλημάτων συντήρησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οφείλονται κυρίως στη νομοθεσία δημοσίων έργων την οποία το Π.Θ. είναι υποχρεωμένο να τηρεί ως ΝΠΔΔ. Επειδή, θεωρώ από παραδρομή, οι παραπάνω διευκρινήσεις δεν περιλαμβάνονται στην ενημέρωση που είχατε από τους υποψηφίους της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ παρακαλώ για τη δημοσίευση τους, ώστε οι αναγνώστες του έγκριτου μέσου σας και οι πολίτες της Θεσσαλίας να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για το θέμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.