Προσφυγή κατοίκων και δημοτικών συμβούλων για την Καραμπατζάκη

Ζητούν αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου

Προσφυγή για το θέμα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για τη μονοδρόμηση των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη, με την οποία ζητούν αναστολή της εκτέλεσής της, λόγω επικείμενου κινδύνου έναρξης εργασιών, κατέθεσαν 22 κάτοικοι της περιοχής και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος.

Κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι προσβάλουν την απόφαση μονοδρόμησης των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη και τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό τους ως οδών ήπιας κυκλοφορίας, που ελήφθη στις 27 Νοεμβρίου και αναρτήθηκε στη Διαύγεια.
Σύμφωνα με την προσφυγή, η πρόταση ολοκληρωμένου σχεδιασμού της διαμόρφωσης των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη ως οδών ήπιας κυκλοφορίας με τη διάνοιξη και διαμόρφωση της οδού Καραμπατζάκη από την οδό Αναπαύσεως έως τις γραμμές του ΟΣΕ, συνιστά αναμφίβολα έγκριση κατασκευής τεχνικού έργου και ιδίως η διάνοιξη και διαμόρφωση της οδού Καραμπαντζάκη αποτελεί οπωσδήποτε έργο για την εκτέλεση του οποίου θα έπρεπε να υφίσταται συγκεκριμένη και εγκεκριμένη μελέτη. Όπως αναφέρεται το περιεχόμενο των εργασιών συνιστούν πλήρη ανακατασκευή των δύο οδών με νέες διαμορφώσεις στα δομικά στοιχεία των οδών. «Προφανώς λοιπόν το συγκεκριμένο έργο δεν συνιστά συντήρηση όπως επιχειρεί να το «βαφτίσει» η δημοτική αρχή», αναφέρεται στην προσφυγή.
Αναφερόμενοι στην εισήγηση, κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι τονίζουν ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις της εισήγησης στο πεδίο εφαρμογής ανάγονται στη σφαίρα του αδυνάτου και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως τεχνικός σχεδιασμός για την εκτέλεση δημοσίου έργου

Τέλος, προειδοποιούν ότι επειδή επίκειται η άμεση επανέναρξη των εργασιών αναδιαμόρφωσης των οδών, δηλαδή η εκτέλεση δημοσίου έργου χωρίς εγκεκριμένη μελέτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είναι αναγκαίο να ανασταλεί η εκτέλεση της προσβαλλόμενης απόφασης μέχρι την έκδοση απόφασης επί της προσφυγής, ζητούν την ακύρωση της προσβαλλόμενης πράξης και την αναστολή εκτέλεσης αυτής του λόγω επικείμενου κινδύνου έναρξης εργασιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.