Πρόσκληση στους Νεοδημοκράτες να στηρίξουν Αγοραστό στην Περιφέρεια και Καπούλα στον δήμο Βόλου

Ψήφο στη ΝΔ ζήτησε ο Β. Μεϊμαράκης στις τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις

Ψήφο στη Νέα Δημοκρατία, τόσος στις Ευρωεκλογές τον Μάιο, όσο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά και στις εθνικές εκλογές, ζήτησε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης που παραβρέθηκε σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας και μίλησε στην κατάμεστη αίθουσα του ΤΕΕ, σε υποψηφίους και στελέχη του κόμματος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε ότι είναι στρατιώτης της παράταξης, χαρακτήρισε καθοριστικές τις Ευρωεκλογές που θα γίνουν στις 26 Μαΐου προσθέτοντας ότι είναι ένα μήνυμα του εκλογικού σώματος στην Ευρώπη και η καταγραφή μιας δυναμικής για τις εθνικές εκλογές.

Ο πρώην πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης, διευκρίνισε ότι το θέμα είναι τι ποσοστό θα πάρει η ΝΔ στις Ευρωεκλογές και αν θα καταγράψει μεγάλη νίκη, ενώ τις χαρακτήρισε κυρίαρχο περιβάλλον, σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο ίδιος απηύθυνε πρόσκληση σε όλους, ενώ για την αυτοδιοίκηση είπε ότι το κόμμα επιμένει στον Κώστα Αγοραστό περιφερειάρχη Θεσσαλίας και στηρίζει την υποψήφια για το Δήμο Βόλου Νάνσυ Καπούλα.

Ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου, ανέφερε ότι έχουν περάσει 10 χρόνια από την κρίση, βγήκαμε από την εντατική αλλά είμαστε ακόμη στο Νοσοκομείο. «Αν το 2009 το ΠΑΣΟΚ, που έλεγε λεφτά υπάρχουν, και η ΝΔ, που έλεγε απαιτείται περικοπή μισθών για δύο χρόνια, είχαν συμφωνήσει για την κρίση, η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική και δεν θα ζούσαμε ακόμη και σήμερα το πρόβλημα. Η ΝΔ είπε την αλήθεια και δεν είναι το ίδιο με τους άλλους, ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, όπως νομίζει ο κόσμος», τόνισε.

Ο κ. Μεϊμαράκης, έκανε ιστορική αναδρομή καταγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή διέκοψαν βιαίως το πρόγραμμα και πήγαμε στις εκλογές του 2015 και εξέφρασε απορία που ο κόσμος εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ψέματα και καταδίκασε τη ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, ο ΣΥΡΙΖΑ φέσωσε τη χώρα με 100 δις € και ο κόσμος πρέπει να προσέξει την ψήφο του στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ώστε η ΝΔ να είναι η μεγάλη πλειοψηφία για τη χώρα.

Η χώρα μετά το δημοψήφισμα βρέθηκε σε αδιέξοδο και η κυβέρνηση είναι καταρρεύσει, επισήμανε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, που εξέφρασε υπερηφάνεια για τη στάση που κράτησε η ΝΔ και δεν κάναμε το λάθος να βγούμε από τη ζώνη του Ευρώ, ενώ εκτίμησε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι στον σκληρό πυρήνα του Ευρώ και στα κέντρα λήψης αποφάσεων, κάτι που μπορεί να πετύχει με τη ΝΔ
Καταλήγοντας ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η ΝΔ πάντα κράτησε τη σημαία ψηλά, συγχωρεί όσους έφυγαν και ανοίγει την αγκαλιά της να τους υποδεχτεί ξανά, γιατί αυτός είναι ο πολιτικός της πολιτισμός.


Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές
Τον επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ συνόδεψαν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Κατερίνα Μάρκου, καθώς και o καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

Η κα Μάρκου Κατερίνα Μάρκου τόνισε ότι το διακύβευμα για τη ΝΔ είναι ένα, ότι ο κόσμος θα αποφασίσει πως θέλει να ζήσει το 2019 και οι Ευρωεκλογές είναι αυτές που θα δώσουν το σύνθημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε και η ΝΔ έρχεται, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και τώρα είναι η δική μας σειρά να αποδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε.
«Οι Ευρωεκλογές αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές, γιατί την περίοδο 2021-2027, η ΕΕ θα μοιράσει στα κράτη μέλη της 700 δις €. Εμείς εκεί πρέπει να είμαστε με δυνατή φωνή και ισχυρή θέση, για να διεκδικήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε, αλλά και για να αποτρέψουμε ότι δύσκολο και άσχημο μπορεί να έρθει για τη χώρα μας», επισήμανε.

Σύμφωνα με την ίδια το 80% των νομοσχεδίων που έρχονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περνούν πριν από το Ευρωπαϊκό, άρα εκεί πρέπει να είμαστε δυνατοί και ισχυροί.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Άκης Τσελέντης τόνισε ότι ο λόγος που βρέθηκε στο Βόλο δεν είναι με το ακαδημαϊκό «καπέλο» του σεισμολόγου, αλλά του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Ν.Δ.

«Είπα κι εγώ να ενώσω τις δυνάμεις μου για να φέρουμε αυτή τη μεγάλη αλλαγή. Έχω εξοργιστεί πάρα πολύ γιατί τον τελευταίο καιρό έχουμε απεμπολήσει τις αξίες μας και τα ιδεώδη μας, έχουν διαλυθεί οι υποδομές μας και είναι καιρός πλέον να δώσουμε μια άλλη ρότα στην Ελλάδα», ανέφερε.

Ο Άκης Τσελέντης προέβλεψε ότι στις 26 του Μάη θα γίνει ένας πραγματικός σεισμός, που δεν έχει σχέση μ’ αυτούς που ξέρουμε, αλλά θα αλλάξει τα πάντα στη χώρα μας.


Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.