Πρόσκληση της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας για το συλλαλητήριο της ΔΕΘ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Μαγνησίας, καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν δυναμικά στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016, στις 6:00 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου).
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι φετινές κινητοποιήσεις, με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.), στις 10 Σεπτεμβρίου, συμπίπτουν με τον ένα χρόνο από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και τη συνέχιση της λιτότητας, της φοροληστείας, της εκποίησης του Δημόσιου πλούτου της χώρας και της μετατροπής της σε «οικόπεδο» και προτεκτοράτο των δανειστών.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η υπερφορολόγηση, η ανεργία, η «μαύρη» και αδήλωτη εργασία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η παράδοση των «κόκκινων» δανείων στα funds και οι κατασχέσεις σπιτιών, αποτελούν την πολιτική μιας κυβέρνησης, πλήρως υποταγμένης στους δανειστές, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο κεφάλαιο. Το περίφημο «παράλληλο πρόγραμμα» αποτελεί στην καλύτερη των περιπτώσεων την αναγκαστική πολιτική που εφαρμόζεται στις περιπτώσεις της πλήρους φτωχοποίησης και περιθωριοποίησης κοινωνικών ομάδων σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που παίρνει τα χαρακτηριστικά της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα νέες ανατροπές στα εργασιακά μας δικαιώματα. Θα έχουν ως αιχμές την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού στον Ιδιωτικό Τομέα – που θα ανοίξει τον δρόμο για νέες μειώσεις μισθών και στο Δημόσιο – και τη γενίκευση της ελαστικοποίησης και της εκ περιτροπής εργασίας. Επίσης, δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης στο Δημόσιο Τομέα, στον οποίο θα προωθηθεί και η τυπική του συρρίκνωση, μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών, κάτι που ήταν μνημονιακή υποχρέωση από το μεσοπρόθεσμο του 2011 και το οποίο οι αγώνες μας δεν επέτρεψαν, μέχρι τώρα, να εφαρμοσθεί, σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.

«Εμείς οι εργαζόμενοι, δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τη φτώχεια και την εξαθλίωση, σε μια περίοδο μάλιστα που διευρύνονται οι κοινωνικές ανάγκες και αντικειμενικά μεγαλώνουν οι δυνατότητες ικανοποίησής τους. Δεν μπορούμε ως εργαζόμενοι να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στην επικαλούμενη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, γιατί και η όποια ανάπτυξη μπορεί να προέλθει μετά το τέλος της οικονομικής καταστροφής των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας μας, εάν αυτή γίνει από τις ίδιες δυνάμεις που μας έφεραν ως εδώ, θα είναι μια ανάπτυξη σε βάρος του κόσμου της εργασίας», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.
Όπως τονίζει, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οφείλουν να συντονίσουν τη δράση τους με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα και τα άλλα λαϊκά στρώματα και να οργανώσουμε την επόμενη περίοδο αποτελεσματικούς και νικηφόρους αγώνες απέναντι στο μνημονιακό καθεστώς.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούν να μπει τέρμα στις συνεχείς μειώσεις των μισθών και των συντάξεών μας και αγωνίζονται για τη σταδιακή επαναφορά τους στα προ μνημονίων επίπεδα, απαιτούν μαζικές προσλήψεις σε Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση και Κοινωνικές Δομές καθώς και την κατάργηση της ελαστικής, της ενοικιαζόμενης και της εκ περιτροπής εργασίας και παλεύουν για να μην ξεπουληθεί η χώρα, να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να επανακτηθούν από το Δημόσιο όλες οι, στρατηγικής σημασίας, επιχειρήσεις και οργανισμοί, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και να σταματήσει η αποπληρωμή του χρέους, που για να γίνεται αυτό, το κράτος συνεχίζει τη φοροληστεία του λαού και την εξαθλίωσή του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.